Nikkie de Jager over Eurovisiesongfestival 2022: “Mijn mama leerde me dat als je niets positief te zeggen hebt, je beter zwijgt”

Vorige week vond het Eurovisiesongfestival plaats in het Italiaanse Turijn. De presentatie gebeurde daarbij door het trio Alessandro Cattelan, Laura Pausini en Mika. De meningen over die hosts zijn eerder verdeeld, waarbij nu ook Nikkie de Jager (NikkieTutorials) zegt wat ze van de show vond.

Elk jaar wordt het Eurovisiesongfestival gepresenteerd door hosts uit het gastland. Vorig jaar waren dat er in Nederland vier met Jan Smit, Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Nikkie de Jager. Die laatste twee hebben zich nu al uitgesproken over het Italiaanse presentatietrio.

“Als je niets positief te zeggen hebt …”

In een interview kreeg Nikkie de vraag wat ze vond van de show van het Eurovisiesongfestival 2022. Daarbij gaf ze een kort, maar duidelijk antwoord. “Euhm, mijn mama heeft altijd gezegd dat als je niets positiefs te zeggen hebt, je beter zwijgt. Dus hier komen drie puntjes.”

Later lichtte ze dat antwoord nog wat verder toe. “Ik vond de presentatie nogal cringey. Het deed me meer appreciëren hoe goed alles vorig jaar verliep. Onze chemie was ook zoveel beter. Sorry, ik lijk zo’n asshole nu. Maar ik vond het allemaal niet zo heel goed.”

Chantal Janzen

Eerder sprak Chantal Janzen zich al uit over de show. Ook zij deed dat ietwat verbloemd. “Dank Gerben Bakker, tekstschrijver, dat jij vorig jaar geen grappen in onze teksten schreef.” Daarmee verwees ze dus naar de vele ingestudeerde mopjes van de Italiaanse hosts.

Jan Smit en Edsilia Rombley hebben voorlopig nog niets gezegd over de show in Turijn. Het is daarbij nog niet duidelijk of ze écht niets te zeggen hebben of zoals Nikkie niets positiefs kunnen zeggen.

Meer
Lees meer...