Queen-drummer Roger Taylor: “We zouden nu nog muziek aan het maken zijn als Freddie Mercury niet was gestorven”

Queen bestaat dit jaar al vijftig jaar. Maar de rockband is nooit meer hetzelfde geweest nadat leadzanger Freddie Mercury in 1991 overleed. En mocht dat niet gebeurd zijn, dan had Queen nu nog steeds muziek gemaakt. Daar is drummer Roger Taylor van overtuigd.

Samen muziek maken, schept een speciale band. En dat was ook voor de muzikanten in Queen het geval. Drummer Roger Taylor was te gast bij de Britse radiozender BBC Radio 6 Music en vertelde heel open over z’n vriendschap met wijlen Freddie Mercury.

No-One but You

“Freddie en ik”, begon Taylor z’n verhaal. “Hij was m’n beste vriend, en we waren heel, héél close. We zijn samen beroemd geworden, en we brachten zoveel tijd met elkaar door dat we even goed elkaars kleren konden dragen.”

Leadzanger Freddie Mercury stierf eind 1991 na een hevig gevecht tegen aids. Jarenlang deden geruchten de ronde dat hij aan de ziekte leed, maar dat heeft hij pas officieel bevestigd toen hij op z’n sterfbed lag. De overgebleven Queen-leden brachten daarna nog één nummer uit: No-One but You (Only the Good Die Young).

Fantastische samenwerking

Mocht Freddie niet gestorven zijn, zou Queen nu nog muziek maken, meent Roger Taylor. “Ik geloof dat we nog steeds iets samen aan het doen zouden zijn, want dat was een fantastische samenwerking. Al weet ik niet of John Deacon het zou toestaan.”

Deacon was de bassist van Queen. Volgens Taylor was hij niet “mentally suited” voor een leven in de muziekwereld. Hij ging dan ook in 1997 met pensioen als muzikant.

“Ik denk maar al te graag dat we nog steeds iets samen aan het doen zouden zijn, wat het ook is”, vertelde Roger Taylor nog. “Misschien Brian May en ik, met Adam Lambert. We vonden het gewoon fantastisch om de show te doen, en we werden steeds beter. Zolang we het kunnen, zullen we het doen.”

Meer
Lees meer...