Foo Fighters kondigt twee concerten aan als eerbetoon aan overleden drummer Taylor Hawkins

De Amerikaanse band Foo Fighters heeft twee bijzondere concerten aangekondigd. Het gaat om een eerbetoon aan drummer Taylor Hawkins, die in maart overleed. In samenwerking met de familie van Hawkins organiseerde de band de concerten in Londen en Los Angeles die volledig in het teken van de drummer zullen staan.

Op 25 maart 2022 overleed Taylor Hawkins die sinds 1997 de drummer was van Foo Fighters. Hawkins overleed in Bogota in Colombia enkele uren voor de groep zou optreden op Festival Estereo Picnic. Door het overlijden van de drummer werden alle aankomende concerten geschrapt. Maar nu heeft Foo Fighters z’n eerste nieuwe concerten aangekondigd. En die zullen volledig in het teken staan van Taylor Hawkins.

Taylor Hawkins Tribute Concerts

“Voor onze overleden vriend, onze bada** bandgenoot, onze geliefde broer … Foo Fighters en de familie Hawkins kondigen de ‘Taylor Hawkins Tribute Concerts’ aan”, met die woorden maakte de band het nieuws bekend via Instagram. Het gaat om twee concerten in september. Het eerste zal doorgaan in het Wembley Stadium in Londen op zaterdag 3 september. Daarna trekt de band naar Los Angeles voor het tweede concert op dinsdag 27 september in het Kia Forum.

De vier overgebleven leden van Foo Fighters zullen de hoofdattractie van het concert zijn, maar daarnaast zullen er nog artiesten optreden als eerbetoon aan Hawkins. Wie dat zijn, is voorlopig nog niet geweten. Al laat Foo Fighters wel al weten dat het zal gaan om idolen van Taylor zelf. De exacte line-up zal binnenkort bekendgemaakt worden.

Bekijk de aankondiging van de ‘Taylor Hawkins Tribute Concerts’ hier:

Vrouw Taylor Hawkins

Alison Hawkins, de vrouw van Taylor bedankte in een post op Instagram ook de fans van Foo Fighters voor hun steun tijdens de afgelopen weken. “Mijn grootste dank en admiratie gaat uit naar de wereldwijde Foo Fighters-gemeenschap en Taylors fans voor de liefde die elk van jullie toonde voor onze geliefde Taylor.”

“Jullie goedheid heeft voor onschatbare steun gezorgd voor mijn familie en mezelf tijdens deze tijden van ongelofelijke rouw. Als Taylors echtgenote en in naam van onze kinderen wil ik delen hoeveel jullie voor hem betekenden en hoe vastberaden hij was om jullie van jullie sokken te blazen bij elk optreden. Taylor vond het een eer om deel uit te maken van Foo Fighters en genoot van elke minuut van de 25 jaar in zijn droomrol binnen de band. We zien elk lid van de band en het grotere Foo Fighters-team als onze familie.”

“Taylors aanstekelijke enthousiasme en diepe liefde voor muziek zullen voor altijd vederleven in de samenwerkingen met andere artiesten waar hij zo van genoot. En daarnaast ook in de catalogus van nummers die hij maakte en waarop hij de horen is. Om zijn leven te vieren is het aan ons allen, die zoveel van hem hielden, om een eerbetoon te schenken aan zijn nalatenschap en de muziek die hij ons gaf. Bedankt voor julie liefde en medeleven. Taylor hield van jullie allemaal en wij houden ook van jullie.”

Lees hier het statement van Alison Hawkins:

Meer
Lees meer...