Tien verschillende drugs en substanties gevonden in lichaam Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins, volgens officieel autopsierapport

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van het onverwachte overlijden van Taylor Hawkins (50), de drummer van rockband Foo Fighters, loopt nog volop. Toch hebben Colombiaanse autoriteiten al een eerste voorlopige rapport gedeeld over het forensisch onderzoek. Uit een toxicologisch onderzoek blijkt dat Hawkins maar liefst tien verschillende substanties in zijn lichaam had.

De amper 50-jarige Taylor Hawkins stierf enkele dagen geleden. Foo Fighters waren op dat moment op tournee in Zuid-Amerika en zouden daar afgelopen weekend in de Colombiaanse hoofdstad Bogota een concert geven. De drummer van de band stierf echter in zijn hotelkamer.

Omdat Hawkins in het verleden problemen had met onder andere drugs en in 2001 zelfs twee weken in coma lag na een overdosis, dachten veel volgers meteen in die richting. De drummer beweerde zelf echter altijd drugs te hebben afgewezen toen hij zijn vrouw leerde kennen, waarmee hij in 2005 zou trouwens en drie kinderen zou krijgen.

Nog geen officiële doodsoorzaak

Over de officiële doodsoorzaak is nog steeds niets bekend. De Colombiaanse autoriteiten hebben wel een persbericht gedeeld met hun eerste bevindingen over het verdachte overlijden. “De voorlopige resultaten van de toxicologische test van de urine wijzen op de aanwezigheid van tien verschillende substanties: onder andere THC (cannabis), antidepressiva, benzodiazepine (kalmeer- of slaappillen) en opioïden (pijnstillers)”, valt daar te lezen.

Volgens de New York Post is er in Colombiaanse media ook nog sprake van “een op cocaïne lijkend poeder” en “hallucinogene drugs” die in de hotelkamer van Taylor Hawkins gevonden zouden zijn. Die verschillende kranten citeren daarbij autoriteiten die dat verklaard hebben. Of al deze zaken gelinkt zijn aan zijn overlijden, moet wel nog officieel bevestigd worden.

Meer
Lees meer...