Foo Fighters eerste headliner van Rock Werchter 2024

Foo Fighters komt in 2024 terug naar ons land. Sinds begin dit jaar staat de groep na het overlijden van drummer Taylor Hawkins opnieuw op de planken. Afgelopen zomer stond België nog niet op het programma, maar dat is in 2024 wel het geval. Foo Fighters sluit op zondag 7 juli Rock Werchter 2024 af als headliner.

Het eindejaar moet nog beginnen, maar daar komt de organisatie van Rock Werchter alvast met een eerste cadeautje. Gisteren liet het festival via sociale media weten dat er deze ochtend om 8 uur nieuws zou verschijnen. Dat werd uiteindelijk de bekendmaking van de eerste naam – en meteen ook headliner – van Rock Werchter 2024: Foo Fighters.

Nieuwe drummer

Op 25 maart 2022 overleed Taylor Hawkins, die sinds 1997 de drummer was van Foo Fighters. Hawkins overleed in Bogota in Colombia enkele uren voor de groep zou optreden op Festival Estereo Picnic. Eind vorig jaar volgden twee grote tribute concerten in Londen en Los Angeles, maar dit jaar besliste Foo Fighters dus om verder te gaan met een nieuwe drummer. 

Die nieuwe drummer werd uiteindelijk Josh Freese. De 50-jarige Amerikaan is een bekende drummer binnen de muziekwereld die zijn strepen al heeft verdiend bij onder andere Guns N’ Roses, Weezer en Paramore. Afgelopen zomer was de drummer dus al enkele keren te zien, maar volgend jaar is ook Rock Werchter aan de beurt.

Eerste headliner

Nu wordt Foo Fighters dus aangekondigd als eerste naam van Rock Werchter 2024. De naam is voor de fans van het festival geen grote verrassing. Vorige zomer moest zanger Stromae namelijk noodgedwongen zijn concert op het festival afzeggen, waardoor velen hoopten dat Foo Fighters hem zou vervangen.

Uiteindelijk was het Mumford & Sons dat voor hem in de bres sprong, maar daarbij liet de organisatie wel weten dat het Foo Fighters snel zal uitnodigen voor een andere editie. Dat is nu dus ook gelukt. Foo Fighters zal op zondag 7 juli het festival afsluiten.

Rock Werchter vindt plaats van donderdag 4 tot zondag 7 juli 2024.

Meer
Lees meer...