Stromae annuleert volledige tour, inclusief Werchter, om gezondheidsredenen

Stromae heeft zijn ‘Multitude’-tour volledig stopgezet. De Brusselse zanger annuleert alle geplande concerten om gezondheidsredenen. Dat heeft hij zelf laten weten op sociale media.

Eind maart kwam er voor het eerst opnieuw slecht nieuws over de gezondheid van Stromae. De zanger liet toen namelijk weten dat hij drie concerten in Frankrijk zou annuleren om medische redenen. Dat nieuws kwam er kort nadat hij zou ‘Multitude’-tour had afgetrapt, onder andere met een concert in Paleis 12. Kort daarna volgde het bericht dat alle optredens tot eind mei geschrapt waren.

‘Multitude’-tour

Op dat moment hoopte Stromae dus nog op een herstart begin juni. Dan stonden er namelijk opnieuw drie concerten in Paleis 12 gepland. Maar ook die zullen, net als de rest van de tour, dus niet doorgaan.

“Jammer genoeg moet ik aanvaarden dat de tijd die ik nodig heb om te genezen en te rusten langer zal duren dan verwacht. Het is dan ook met veel spijt dat ik mijn belofte niet kan nakomen en aankondig dat ik hierbij de ‘Multitude’-tour beëindig”, valt op zijn sociale media te lezen. “Deze beslissing is moeilijk, maar ook nodig voor mij om te genezen.”

Door de volledige annulatie van zijn tour schrapt Stromae niet alleen de concerten van begin juni in Paleis 12, maar ook die van begin december op dezelfde locatie. Daarnaast gaat ook zijn festivaltour langs Down The Rabbit Hole en Rock Werchter niet door.

‘Multitude’

Ongeveer een jaar geleden keerde Stromae na een afwezigheid van negen jaar terug met een volledig nieuw album. Dat kreeg de naam ‘Multitude‘ en bracht meteen enkele nieuwe hits met zich mee.

Rond de release van die plaat schitterde Stromae weer als vanouds op heel wat kanalen. Zo verraste hij met een optreden tijdens het journaal op de Franse zender TF1, was hij te horen tijdens Matthijs Gaat Door op de Nederlandse televisie en speelde hij een indrukwekkend Tiny Desk Concert.

Meer
Lees meer...