Stromae annuleert al zijn optredens tot eind mei

Zanger Stromae (38) schrapt al zijn concerten tot eind mei. Hij kan door gezondheidsredenen momenteel niet optreden. Dat meldde hij, samen met zijn management, op sociale media.

Stromae moet na zijn recente optredens in Nantes even zijn show naast zich neerleggen. Het gaat niet goed met zijn gezondheid. Twee weken geleden heeft hij ook al drie concerten in Straatsburg en Amneville afgelast voor “medische redenen”. Nu neemt Stromae verdere maatregelen om voor zichzelf te zorgen.

Grenzen respecteren

Stromae bracht het nieuws gisteren samen met zijn management, Auguri Productions, op Facebook en andere media. “Ik ben tot het besef gekomen dat mijn huidige gezondheidstoestand het niet toelaat om jullie nu allemaal te ontmoeten”, deelt hij met de fans. “Het doet me enorm veel verdriet, maar ik moet mijn grenzen respecteren. Omringd door familie moet ik de tijd nemen om beter te worden zodat ik snel weer kan optreden”, gaat hij verder. In totaal zijn zo’n vijftien concerten afgelast in heel Europa.

Veel fans vermoeden dat het om zijn mentale gezondheid gaat. In zijn recentste album ‘Multitude’ kaart Stromae zijn depressie aan. Het nummer L’enfer vertelt over zijn strijd met suïcidale gedachten. Stromae bracht dat nummer bovendien voor het eerst ooit in een wel heel opvallende setting: het journaal op de Franse zender TF1.

Terug van weggeweest

De artiest bracht een jaar geleden zijn nieuwe album ‘Multitude’ uit na een pauze van bijna negen jaar. Hij scoorde meteen verschillende hits en was volledig terug van weggeweest met enkele geweldige internationale optredens. Zo was hij te horen tijdens The Tonight Show bij Jimmy Fallon en speelde hij een indrukwekkend Tiny Desk Concert .

Voorlopig gaan de drie concerten in Brussel begin juni wel nog door. Komende zomer is Stromae normaal gezien ook op verschillende festivals te horen. Zo staan onder andere Rock Werchter en Down The Rabbit Hole op zijn planning.

Meer
Lees meer...