Stromae maakt indruk met emotioneel optreden tijdens ‘Matthijs Gaat Door’ op Nederlandse televisie

Overal waar Stromae komt, laat hij een onuitwisbare indruk na. Afgelopen weekend was de Brusselse zanger te gast op de Nederlandse televisie in het programma Matthijs Gaat Door en achteraf regende het lyrische reacties op sociale media.

Na meer dan zeven jaar afwezigheid is Stromae eindelijk terug. De 36-jarige Brusselaar brengt op 4 maart 2022 het album ‘Multitude‘ uit en is op dit moment volop bezig met een promotour voor die nieuwe plaat. Dat bracht hem onder andere al naar The Tonight Show met Jimmy Fallon in de Verenigde Staten, maar ook naar heel wat andere landen.

L’Enfer

Het meest opvallende optreden van Stromae tot nu toe was tijdens het journaal op de Franse zender TF1. Daar zong hij live en voor het eerst ooit het nummer L’Enfer, dat gaat over zijn eigen suïcidale gedachten waarmee hij lang te maken had de voorbije jaren. Na dat optreden steeg het aantal oproepen naar de Franse zelfmoordlijn 3114 en nam het aantal afspraken bij psychiaters enorm toe.

In het Nederlandse BNNVARA-programma Matthijs Gaat Door met Matthijs van Nieuwkerk speelde Stromae live L’Enfer en Santé, maar het was vooral met dat eerste dat hij indruk maakte. De Brusselaar bracht het nummer met muzikanten van de Sven Hammond Big Band, een groep strijkers en zangers van het koor van de Nationale Opera. Het leverde een pakkend en ontroerend optreden op dat op sociale media heel wat reacties losmaakte. “Het maakt niet uit in wat voor taal iemand zingt als het 100% echt en gemeend is. Je voelt de pijn”, schreef iemand na afloop op Twitter.

Bekijk hier het optreden van Stromae:

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...