Stromae dropt nieuw album ‘Multitude’ en viert dat in de Brusselse metro

Stromae is na negen jaar terug met een volledig nieuw album. De laatste maanden was de Brusselaar al druk bezig met het promoten van zijn eerste twee singles Santé en L’enfer en trad hij op bij onder andere Jimmy Fallon. Ondertussen heeft de zanger er ook al een aantal concerten van zijn ‘Multitude’-tour opzitten in Brussel en Amsterdam, en vandaag volgt dus de officiële release van zijn album.

Na ‘Racine Carrée’ uit 2013 is Stromae eindelijk terug met een nieuw album. Op ‘Multitude’ overtuigt de Brusselaar met twaalf nieuwe nummers, waarin hij de hele wereld rondreist op vlak van instrumenten. De komende twee jaar zal Stromae met de ‘Multitude’-tour te zien zijn op verschillende plekken wereldwijd.

‘Multitude’

De Brusselaar is al jarenlang onze grote Belgische trots op vlak van muziek. Al sinds Alors on Danse verovert Stromae veel meer dan enkel de Franstalige landen en in 2015 bewees hij dat met een immens optreden in Madison Square Garden in New York. Daarna nam de zanger een lange pauze, waarin hij zich vooral focuste op mode.

In oktober van 2021 maakte Stromae een comeback. Vanuit het niets dropte hij de single Santé en werd hij in één klap weer wereldberoemd. Zo trad hij op tijdens de Tonight Show With Jimmy Fallon en ook in verschillende shows bij onze noorderburen. Even later kwam L’Enfer uit, waarmee de zanger uitpakte met een pakkende clip. Het lied deed heel wat met de mensen, want na de release kwamen er bij de Franse zelfmoordlijn opvallend meer oproepen binnen.

Brussel

Vanaf vandaag is het volledige nieuwe album van Stromae dus beschikbaar, en dat viert de Brusselaar ook in zijn eigen stad. Tussen 4 en 12 maart zal het album te horen zijn in alle Brusselse metrostations en kunnen alle reizigers dus genieten van de nieuwe muziek. Het is ook mogelijk dat je Stromae’s stem herkend tijdens het reizen, want de zanger kondigt de actie zelf aan via de luidsprekers.

Beluister ‘Multitude’ van Stromae hier:

Meer
Lees meer...