Mumford & Sons vervangt Stromae op Rock Werchter

Eind deze maand is het opnieuw tijd voor Rock Werchter. Hoewel de line-up enkele weken geleden al volledig werd bekendgemaakt, zijn er toch nog enkele veranderingen doorgebracht. Zo liet Stromae weten dat hij niet meer zal optreden en moest het festival dus last minute op zoek naar vervanging. Die is nu ook gevonden. De Britse band Mumford & Sons zal donderdag op de Main Stage afsluiten.

Enkele weken geleden ontstond er lichte paniek bij de fans van Rock Werchter. Toen maakte Stromae namelijk bekend dat hij om gezondheidsredenen al zijn geplande concerten zou afblazen. Daarbij hoorde natuurlijk ook zijn optreden als headliner op de Main Stage van Werchter op donderdag 29 juni.

De organisatie van het festival moest dus nog op zoek naar een vervanger. Na verschillende roddels over Foo Fighters en Lana Del Rey, wordt die vervanger nu uiteindelijk Mumford & Sons. Ook Froukje is aan de line-up van donderdag toegevoegd. Zij vervangt Nathaniel Rateliff & The Night Sweats.

Mumford & Sons

Het optreden van Mumford & Sons zal ook meteen het eerste van de band op Europese bodem sinds 2019 worden. In de coronatijd nam de band afscheid van Winston Marshall na politieke controverse en in de periode nadien koos frontman Marcus Mumford voor een soloproject. Ondertussen hebben de drie overgebleven bandleden hun weg naar de band teruggevonden en werken ze aan nieuwe muziek.

Hoewel België dus eerst niet op het lijstje van af te werken locaties stond, zal de band nu speciaal enkele dagen eerder richting Europa trekken. Na hun optreden op de wei van Werchter op donderdag 29 juni trekt het drietal richting Stockholm voor Lollapalooza op 1 juli. Daarna staan ze ook nog op het Madcool Festival in Madrid op 7 juli.

Op Instagram reageert de band alvast enthousiast. “We zijn superblij om te mogen terugkeren naar Rock Werchter in België om de machtige Stromae te vervangen”, staat er geschreven.

Dagtickets voor Rock Werchter zijn nog steeds beschikbaar op de website.

Meer
Lees meer...