Rock Werchter maakte line-up compleet: Dermot Kennedy, XINK en meer

Rock Werchter heeft zojuist zijn volledige line-up bekend gemaakt. Dat deed het met maar liefst 34 nieuwe namen. Naast Belgische acts zoals Zwangere Guy, blackwave. en XINK is er ook nog plaats voor internationale optredens van onder andere Dermot Kennedy en Bear’s Den. Het festival vindt plaats van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli.

De affiche voor Rock Werchter 2023 is compleet. In oktober maakte het populaire muziekfestival met Stromae de eerste naam bekend, enkele maanden later volgden nog heel wat namen en vandaag zijn de laatste aan het lijstje toegevoegd. In totaal zullen er 99 acts te zien zijn op het jaarlijkse festival op de wei van Werchter.

34 nieuwe namen

Gisteren liet Rock Werchter weten dat het vandaag zou bekendmaken welke andere artiesten er nog te zien zullen zijn op het festival. Fans zaten dan ook al de hele dag ongeduldig te wachten op de bekendmaking van de volledige affiche van deze editie. Een uur geleden was het eindelijk zover.

Donderdag en vrijdag

Op de eerste dag van het festival, donderdag 29 juni, stonden al acts van Stromae, Stormzy en Iggy Pop op het programma. Die krijgen nog gezelschap van Zwangere Guy, King Princess, Raye, Weyes Blood, Ashnikko, Holly Humberstone, The Snute, The Reytons, Lil Lotus, Body Type en The Mary Wallopers.

De tweede dag, vrijdag 30 juni, maakte Rock Werchter al namen als Red Hot Chili Peppers, Liam Gallagher en Editors bekend. Dat lijstje wordt nog verstevigd met Kasabian, Black Box Revelation, Bear’s Den, Viagra Boys, SONS, CMAT en Hideous

Weekend

Op zaterdag 1 juli worden dan weer namen als XINK, blackwave., Vintage Trouble, Sofi Tukker, Danielle Ponder, The Murder Capital, Just Mustard, STONE, Dead Poet Society en Mayorga toegevoegd. Zij vergezellen onder andere Muse, Paolo Nutini en Machine Gun Kelly.

De affiche van zondag 2 juli is dan weer compleet met Dermot Kennedy, Inhaler, The Teskey Brothers, Portland, Billy Nomates en Destroy Boys. Nog een nieuwe naam op zondag is MEROL. Zij verplaatst haar optreden van donderdag naar zondag.

Rock Werchter 2023 vindt plaats in het Festivalpark in Werchter van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli. Tickets zijn te koop via ticketmaster.be

Meer
Lees meer...