Rock Werchter 2023 maakt nieuwe naam bekend: Editors

Het Belgische festival Rock Werchter heeft z’n achtste naam aangekondigd. Het gaat om de Britse band Editors die in het verleden al meermaals te zien was op het festival. De groep zal te zien zijn op vrijdag 30 juni. Eerder werd ook al Red Hot Chili Peppers bevestigd voor die dag.

De affiche voor Rock Werchter 2023 krijgt steeds meer vorm. Nadat Stromae in oktober werd aangekondigd als de eerste naam voor het festival, staan er ondertussen al acht namen te pronken op de affiche. De nieuwste toevoeging is de Britse band Editors.

Editors

Editors keert deze zomer terug naar de festivalweide in Werchter. De groep stond in het verleden al vier keer op Rock Werchter waarvan de laatste keer in 2016. Maar nu keren ze dus terug. In september bracht Editors nog z’n zevende album, ‘EBM’, uit. De titel van dat album verwijst naar het nieuwe lid Blanck Mass (Editors/Blanck Mass). Blanck Mass is gespecialiseerd in elektronische muziek, waardoor Editors nu ook meer elektronische invloeden heeft in z’n muziek.

Dit zijn de namen die reeds aangekondigd zijn voor Rock Werchter 2023. Op donderdag 29 juni 2023 is Stromae headliner en sluit hij dus de festivaldag af. Op vrijdag 30 juni is het de beurt aan Red Hot Chili Pepers en Editors. Zaterdag 1 juli heeft al drie namen. Het gaat daarbij om Fred again.., Oscar and The Wolf en Muse. Op de laatste festivaldag, op zondag 2 juli, kan je Arctic Monkeys en Queens of the Stone Age aan het werk zien.

Tickets

Tickets zijn nu al even beschikbaar via Ticketmaster. Een combiticket voor alle vier festival dagen kost 292 euro. Voor een dagticket betaal je dit jaar 127 euro. Een campingticket, dat sowieso geldt voor alle festivaldagen, kost 37 euro.

Meer
Lees meer...