Oscar and the Wolf annuleert concerten wegens “angststoornissen en een depressie”

Oscar and the Wolf zal enkele concerten moeten uitstellen of annuleren. Dat kondigde frontman Max Colombie zelf aan via een bericht op Instagram. Als reden geeft de singer-songwriter aan dat hij zich al een tijdje niet goed voelt en nood heeft aan rust. “Ik ga mijn angsten en depressie aanpakken”, liet Max weten.

Max Colombie zou binnenkort het vliegtuig opstappen om te gaan optreden in Praag, Tel Aviv en andere festivals. Maar vandaag deelde de zanger een openhartige boodschap waarin hij liet weten dat die optredens niet zullen doorgaan. “Jullie hebben recht op een geweldige show, maar die kan ik jullie op dit moment niet geven”, klinkt het op Instagram. De Oscar and the Wolf-frontman zou al een tijdje worstelen met angstaanvallen en een depressie.

Mentale gezondheid

In de Instagrampost richt Max Colombie zich tot zijn fans: “Sommigen onder jullie zullen al gemerkt hebben dat ik recent “off” was. De verklaring daarvoor is dat ik mij niet goed voel. Ik worstel al een hele tijd met angsten en depressie. Intense periodes hebben elkaar altijd al afgewisseld met betere periodes. Maar nu ben ik op een punt gekomen dat ik op deze manier niet meer kan verdergaan.”

Colombie schrijft dat hij aan “een structurele oplossing” wil werken. Dit met de hulp van toegewijd medisch personeel. “Ik ben vastberaden om beter te worden, voor mezelf, voor mijn vrienden en voor mijn familie.” Vervolgens maakt de zanger nog bekend dat hij de komende periode een pauze zal inlassen. “Om te werken aan mezelf, om te rusten en om hopelijk weer beter te worden. Bedankt voor jullie begrip en jullie steun.”

Lees hier het bericht van Max Colombie:

Meer
Lees meer...