Oscar and the Wolf keert na drie jaar terug terug met nieuwe muziek

Oscar and the Wolf lanceert op 1 april een nieuwe single James. Dat heeft zanger Max Colombie bekendgemaakt op Instagram. Het is de eerste nieuwe muziek van de groep in drie jaar tijd.

“Ik kan niet geloven dat dit eindelijk aan het gebeuren is”, schrijft een enthousiaste Max Colombie op Instagram bij de aankondiging van James, de nieuwe single van Oscar and the Wolf die uitkomt op 1 april. Het wordt de eerste nieuwe muziek van de groep in bijna drie jaar.

Nieuw album op komst

In de zomer van 2019 gaf Max Colombie met zijn groep Oscar and the Wolf nog enkele concerten op onder andere Tomorrowland en de Lokerse Feesten. Daarna kondigde de groep aan een sabbatperiode van 1 à 2 jaar in te lassen. Vorig jaar liet Max Colombie op sociale media weten dat er aan een nieuw album, het derde al, gewerkt wordt. Daar is met James nu dus een eerste single van klaar.

Het wordt de eerste nieuwe muziek van Oscar and the Wolf sinds On Fire. Die single kwam uit in september 2018. Ervoor had de groep enkele grote hits zoals Princes, Strange Entity, You’re Mine (met Raving George, aka Charlotte de Witte), Back to Black (met Tsar B) en Breathing.

Meer
Lees meer...