Mannen kunnen maar moeilijk kiezen tussen voetbal en minnespel

Geschreven met input van Pabo.

Voetbal en seks zijn voor veel mannen de twee belangrijkste dingen in hun leven. En dat gaat vaak goed, tot wanneer ze samenkomen. Eenmaal voetbalsupporters voor de keuze komen te staan, levert het al snel een aantal bijzondere dilemma’s op. Opvallend is wel dat vrouwen vaker voetbalwinst boven seks verkiezen.

Keuze tussen seks en favoriet team zien winnen is niet eenvoudig

Casinowinner ging dit seizoen op zoek naar de meest fanatieke voetbalsupporters in de Premier League. Ze zouden daarvoor kunnen kijken naar het aantal gegenereerde decibels voor de beeldbuis of naar het aantal kijkminuten per jaar. Ze pakten het echter anders aan en ze stelden de supporters voor een moeilijke keuze: een wippertje of hun favoriete team zien winnen?

Uiteindelijk bleek elf procent van de fans met zekerheid persoonlijk genot te verkiezen boven de winst van hun team. Zestien procent gaf aan te twijfelen, maar wellicht seks te verkiezen. Een op vier fans bleek dan weer echt niet te kunnen kiezen. “Onmogelijk”, klonk het na minutenlange overdenkingen. De grootste twijfelaars zijn Arsenal-fans: maar liefst tweeëndertig procent van de Gooners kan gewoon niet kiezen. Burnley-fans zijn dan weer het meest onbuigzaam: niet minder dan tweeëntwintig procent van hen twijfelt niet en geeft de voorkeur aan winst van hun team.

Halen vrouwen dan sneller de dubbele dildo boven? Helemaal niet. Het is net opvallend dat vrouwen nog vaker voetbalwinst verkiezen boven een nummertje: maar liefst negentwintig procent van de vrouwen heeft liever dat hun team wint. Zeventien procent verkiest zelfs een eenvoudig doelpunt van hun ploeg boven ander opwindends.

40% van de mannen slaat seks af tijdens wereldkampioenschap voetbal

Daily Mail heeft dan weer onderzocht hoe het zit tijdens het wereldkampioenschap voetbal, toch nog steeds het orgelpunt voor veel mannen. DAt blijkt ook uit de cijfers: dan verkiest maar liefst veertig procent van de mannen voetbal kijken boven seks. Tweeënveertig procent zegt geen nee, maar dan moet het wel vliegensvlug. Zevendertig procent van de mannen is dan weer bereid om een compromis te sluiten. Voor hen is het allemaal goed als de tv maar aan mag blijven staan en het veld goed nat ligt. Aan alle vrouwen: niet getreurd, want even vlug bijtanken tijdens de rust wordt door zeven op de tien mannen op prijs gesteld.

Toch moet een aanzienlijk deel van de vrouwen tijdens het wereldkampioenschap maar een dildo kopen en zelf aan de slag gaan. Hoe mannen dat dan verantwoorden? De meeste mannen winden er geen doekjes om en geven ruiterlijk toe dat ze gewoon voetbal willen kijken. Toch zijn ook bij mannen een aantal leugentjes heel populair: te moe, rugpijn, hoofdpijn en te dronken, worden daarbij het vaakst gehoord.

Voetbal heeft zelfde effect als seks

Dat mannen vaak voetbal boven seks verkiezen, hoeft niet te verbazen. Bij voetbal spelen afmetingen namelijk geen rol en kan zelfs een kleine Messi eenvoudig monden doen openvallen. Af en toe eens wisselen levert er ook geen problemen op. Toch is er ook een meer wetenschappelijke verklaring. Uit onderzoek van de Amsterdamse Vrije Universiteit, gepubliceerd in het magazine PLOS One, blijkt namelijk dat het testosteronniveau tijdens voetbalwedstrijden zo hard oploopt dat het effect vergelijkbaar is met dat van seks. En daar kunnen mannen niks aan doen, want het zit in de genen.

Meer
Lees meer...