Voormalige Rode Duivel Marouane Fellaini stopt met voetballen

Marouane Fellaini heeft het einde van zijn actieve voetbalcarrière aangekondigd. De 36-jarige Belg had enige tijd terug al aangekondigd te zullen vertrekken bij het Chinese Shandong Luneng Taishan en stopt nu dus definitief met voetballen. Hij speelde in zijn actieve carrière ook nog voor Standard Luik, Everton en Manchester United en kwam 87 keer in actie voor de Rode Duivels.

Een volgend lid van de zogenaamde Gouden Generatie van de Belgische nationale ploeg stopt met voetballen. Na onder andere Eden Hazard gaat nu ook Marouane Fellaini met voetbalpensioen.

“Wat een ongelooflijke reis is het geweest! Ik ben zo dankbaar dat ik de sport waar ik van houd op het hoogste niveau heb beoefend. Ik ben er trots op dat ik Standard in België, Everton en Manchester United in Engeland en Shandong Taishan in China heb vertegenwoordigd. Het was een eer om voor de Belgische nationale ploeg te hebben gespeeld op de Olympische Spelen van 2008, het EK van 2016 en de Wereldkampioenschappen van 2014 en 2018”, schrijft Fellaini op zijn sociale media.

De 36-jarige Belg bedankt daarna in de eerste plaats de vele fans die hem overal hebben aangemoedigd. Daarna spreekt hij ook zijn dank uit aan zijn “familie, teamgenoten, coaches, adviseurs en iedereen die deel heeft uitgemaakt van mijn reis”.

Standard, Everton, Manchester United en Shandong Taishan

Marouane Fellaini maakte in de jeugd deel uit van onder andere Anderlecht, Mons en Charleroi, maar was daar nooit het grootste talent. Uiteindelijk maakt hij in 2006 op zijn 18de zijn debuut bij Standard Luik onder Johan Boskamp. Een jaar werd hij landskampioen, waarna hij een transfer naar Everton afdwong. Met een toenmalig bedrag van bijna 20 miljoen euro was hij toen de duurste Belg ooit.

Bij Everton werd Fellaini al snel een sterkhouder en zou hij vijf seizoen blijven. Toen haalde zijn voormalige trainer David Moyes Fellaini naar Manchester United. Bij die club was hij niet altijd even geliefd bij de fans, maar speelde hij meermaals een cruciale rol op belangrijke momenten. Zo was Fellaini ‘Man van de Match’ in de gewonnen finale van de Europa League tegen Ajax.

Uiteindelijk zou Marouane Fellaini in 2019 de overstap maken naar Shandong Taishan. Terwijl veel spelers al snel terugkeerden uit China, verbleef de Belg er maar liefst vijf seizoenen. Ook daar maakte hij – zoals tijdens heel zijn carrière – meermaals zijn enorm kopbalsterkte. Na zijn vertrek bij Shandong Taishan werd Fellaini even genoemd bij enkele Belgische clubs, maar uiteindelijk stopt hij dus toch.

Meer
Lees meer...