Eden Hazard (32) stopt met voetballen: “Ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken”

Het is zover. Na maanden vol geruchten heeft voetballer Eden Hazard officieel bekendgemaakt dat hij stopt met voetballen. De 32-jarige vleugelspeler verliet afgelopen zomer Real Madrid en kon voor het einde van de transferperiode geen nieuwe club vinden. Als gevolg beslist hij nu om een punt te zetten achter zijn carrière.

Na het mislukte WK in Qatar kondigde Eden Hazard al zijn afscheid bij de Rode Duivels aan. In clubverband zette hij zijn carrière wel nog verder, maar daar komt nu dus ook een einde aan. Hazard kwam al langer niet meer aan spelen toe bij zijn club Real Madrid.

Nadat die club afgelopen zomer besloot om zijn contract te ontbinden, ontstond er heel wat twijfel rond de toekomst van Hazard. Eerst werd nog gedacht dat hij misschien, net als broer Thorgan, zou terugkeren naar België, maar aan het einde van de transferperiode zat de oudste Hazard nog steeds zonder club. Op Instagram vertelt Eden nu dat het tijd is om zijn leven verder te zetten naast het veld.

Eden Hazard

Hoewel het de laatste jaren dus wat minder goed ging met de carrière van Eden Hazard, is de vleugelspeler wel nog steeds een van de grootste sterren uit de gouden generatie Rode Duivels. Hij begon zijn carrière bij Lille, waar hij in 2007 doorbrak in het eerste team. Uiteindelijk speelde hij tot 2012 bij de Franse club, waarna hij naar Londen trok.

In de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk ontpopte Hazard zich bij Chelsea tot echte koning op het veld. In zeven jaar tijd won hij twee keer de Premier League en twee keer de Europa League. In totaal was hij in die periode goed voor meer dan 90 doelpunten en 70 assists. Dat succes zorgde ervoor dat hij in 2019 voor maar liefst 115 miljoen euro richting Real Madrid trok. Daar kon hij dus jammer genoeg nooit echt potten breken en kwam hij op een zijspoor terecht.

“Je moet naar jezelf luisteren”

Het afscheid van Eden Hazard als profvoetballer zat er dus al langer aan te komen, maar toch bevestigde de speler het nu pas op zijn sociale media. Via een emotionele post op Instagram, die hij zowel in het Frans als het Engels deelt, vertelt hij dat het hoog tijd is voor andere dingen. “Je moet naar jezelf luisteren en stoppen op het juiste moment”, schrijft hij. “Na 16 jaar en meer dan 700 wedstrijden heb ik beslist om afscheid te nemen van mijn carrière als profvoetballer.”

Daarnaast bedankt hij ook al zijn vorige teams, zijn familie, zijn vrienden en zijn adviseurs. “Ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken, ik heb plezier gemaakt op verschillende voetbalvelden over de hele wereld, ik heb fantastische coaches en spelers ontmoet en ik wil iedereen uit de grond van mijn hart bedanken.” Hij geeft ook aan dat het nu tijd is voor iets anders. “Ik wil van mijn tijd met mijn geliefden kunnen genieten en ben klaar voor nieuwe dingen.”

Meer
Lees meer...