Eden Hazard en Real Madrid in onderling overleg uit elkaar; lonkt einde carrière?

Real Madrid heeft in onderling overleg het contract van Eden Hazard ontbonden. De 32-jarige Belg had nog een verbintenis voor één jaar, maar kwam steeds meer tot spelen. Het is nog niet duidelijk hoe de toekomst van Eden Hazard er nu zal uitzien.

Met het afscheid van Eden Hazard bij Real Madrid komt er een einde aan een zeer teleurstellende periode. De voormalige Rode Duivel had enkele maanden geleden in een openhartig interview nog aangegeven niet te denken aan een vertrek en zijn laatste contractjaar bij Real Madrid te willen uitzien. Uiteindelijk is het dus niet zover gekomen. De Spaanse topclub heeft op zijn website namelijk laten weten dat er akkoord is bereikt waarbij Hazard de club verlaat op 30 juni 2023.

Geen geslaagd huwelijk

Na jarenlang proberen slaagde Real Madrid er in de zomer van 2019 eindelijk in om zijn droomtarget Eden Hazard los te weken bij Chelsea. Het betaalde toen maar liefst 115 miljoen euro voor de blessuregevoelige Belg.

Die vele blessures zouden Eden Hazard ook bij Real Madrid steeds meer dwarszitten. Het eerste seizoen bij De Koninklijke kwam hij nog af en toe in actie, maar de laatste jaren ging het van kwaad naar erger. Zelfs invalbeurten waren dit seizoen eerder een zeldzaamheid.

Toekomst?

Eden Hazard heeft nog niet gereageerd op zijn vertrek bij Real Madrid. Het is dus ook nog niet duidelijk waar zijn toekomst ligt. Volgens sommige bronnen bestaat de kans dat hij op voetbalpensioen gaat.

Een andere optie lijkt de Italiaanse Serie A te zijn. Daar werden in het verleden zowel Juventus als AC Milan al aan Hazard gelinkt. Bij AS Roma staat dan weer zijn vroegere trainer José Mourinho aan het roer. Die club is door een lastige financiële situatie trouwens op zoek naar transfervrije spelers.

Meer
Lees meer...