Eden Hazard (32) eerlijk met zichzelf in een intiem interview

Hazard zit al enige tijd op de bank bij Real Madrid. De transfer is tot nu toe dus nog niet uitgedraaid op een groot succes. En dat zal dringend moeten veranderen, want zijn contract loopt eind volgend seizoen af. De ex-Rode Duivel is wel nog steeds van mening dat hij zich in de toekomst nuttig kan maken voor de Koninklijke. In een interview met RTBF sprak hij openhartig.

Situatie

De 32-jarige Hazard kwam in 2019 voor 115 miljoen euro naar Real Madrid, maar kon er zich nooit doorzetten. Zijn laatste optreden in La Liga dateert van 11 september tegen Mallorca op de vijfde speeldag. Ondertussen zijn we twintig speeldagen verder in de Spaanse competitie. “Slechts één iets kan me uit deze spiraal halen, en dat is spelen”, zegt Hazard. “Na maanden zonder wedstrijd weet ik dat ik geen vijf doelpunten zal scoren in mijn eerste match. Ik heb tijd nodig. Maar bij Real heb je dat niet.”

Eden Hazard zijn laatste basisplaats in LaLiga, 11 september.- Bron: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Dan zal hij wel coach Carlo Ancelotti moeten overtuigen, want die ziet geen toekomst meer in onze ex- Rode Duivel. En de relatie is niet echt versterkend. “We praten niet, maar er is respect”, zegt hij bij de RTBF. “Ik zie op training dat ik iets kan toevoegen. Fysiek voel ik mij goed. Maar er zijn andere spelers die goed draaien. Ik vraag niet om 90 minuten te spelen, maar alleen om mij nuttig te maken. Vorig seizoen was de situatie moeilijk om mee te leven. Nu raakt het mij minder.”

Toekomst

Hazard geeft toe dat sommige ploegmaats hem aanraden te vertrekken. “Maar dat is voor mij geen optie. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier iets kan bijdragen.” Of Real er ook zo over denkt, is de vraag. Mogelijk neemt de Spaanse club zelf initiatief en wijzen ze hem de deur.

The Athletic schreef eerder al dat Hazard erover nadenkt zijn contract tot eind volgend seizoen gewoon uit te doen. Gesterkt door het feit dat zoon Leo ondertussen bij de jeugd van Real heeft getekend. Nieuws dat de supporters nog bozer maakt. Zeker omdat hun duurste en bestbetaalde speler/flop ooit zijn contract van 25 miljoen euro bruto per jaar niet zomaar op wil geven.

Bron: Helios de la Rubia/Real Madrid via Getty Images

“Maar er zijn veel scenario’s mogelijk. Ik kan zelfs stoppen. Ik nam al afscheid van de nationale ploeg, dus het volgende is er helemaal mee ophouden. Of even stoppen en dan weer hervatten – ik zeg maar wat, hé.”

De situatie is dus nog onzeker op dit moment. De toekomst zal moeten uitwijzen wat er met Hazard gebeurt. Doet hij zijn contract uit bij Real Madrid? Zijn er andere clubs geïnteresseerd? Of denkt hij echt aan stoppen?

Meer
Lees meer...