Romelu Lukaku officieel voorgesteld bij AS Roma; Chelsea leent aanvaller uit

Romelu Lukaku heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De 30-jarige Rode Duivel blijft actief in de Italiaanse Serie A. Chelsea leent Lukaku namelijk voor één seizoen uit aan AS Roma.

De transferzomer is bijna voorbij en dus komen de meeste transfers in een stroomversnelling. Dat is ook het geval voor heel wat Rode Duivels. Nadat eerder al onder andere Jérémy Doku naar Manchester City trok, raakte de overgang van Timothy Castagne naar Fulham deze week rond. Vandaag is ook de toekomst van Romelu Lukaku duidelijk geworden.

De topschutter aller tijd van de Rode Duivels is nog steeds eigendom van Chelsea. Die Engelse club betaalde twee jaar geleden maar liefst 113 miljoen euro voor Lukaku, maar hij kon er nooit helemaal overtuigen. Vorig jaar is de Belg dan uitgeleend aan Inter. Daarmee haalde hij de finale van de Champions League en werd hij derde in de competitie. De bijdrage van Lukaku was, zeker op het einde van het seizoen, eerder beperkt. Daardoor mocht hij vertrekken bij Inter.

AS Roma

Lukaku flirtte deze zomer nadrukkelijk met Juventus, maar de fans van de Oude Dame protesteerden openlijk tegen zijn komst. Ook vanuit Saudi-Arabië was er interesse, maar dat zag de Belg dan weer zelf niet zitten. Bij Chelsea hadden ze dan weer niet veel zin in een terugkeer van Lukaku en dus moest er dringend gezocht worden naar een oplossing.

Uiteindelijk was het José Mourinho die Lukaku opnieuw de hand reikte. De Portugese trainer had Lukaku eerder al bij zowel Chelsea als Manchester United onder zijn hoede en zag een hereniging duidelijk zitten. AS Roma zal de Belg daarom voor één seizoen huren van Chelsea.

Meer
Lees meer...