Dit is hoeveel Real Madrid betaalde aan Eden Hazard om zijn contract te ontbinden

Het weinig geslaagde huwelijk tussen Eden Hazard en Real Madrid is officieus voorbij. De Spaanse topclub speelde afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd van het seizoen, waarna het afscheid nam van de 32-jarige Belg. Hazard krijgt bij dat afscheid echter een flinke bonus mee.

In principe had Eden Hazard bij Real Madrid nog een contract voor één seizoen. De club maakte zaterdagavond echter bekend dat dat contract in onderling overleg ontbonden is. Daardoor blijft Hazard maar tot 30 juni 2023 aan de Spaanse club verbonden. Omdat Real Madrid zondagavond tegen Athletic Bilbao (1-1) zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelde, is de voormalige Rode Duivel nu al officieus transfervrij. In die laatste wedstrijd kwam Hazard overigens weer niet van de bank.

Contract ontbonden

Dat Eden Hazard en Real Madrid in onderling overleg uit elkaar gaan, kwam enigszins als een verrassing. Nochtans was het al langer duidelijk dat de Belg geen toekomst meer had bij de Koninklijke. Hij had recent echter wel nog aangegeven er gewoon zijn laatste contractjaar te winnen uitdoen. Dat Hazard de bestbetaalde speler was bij Real Madrid was daar uiteraard niet vreemd aan.

Real Madrid moest dan ook toegevingen doen aan Eden Hazard om hem te overhalen zijn contract te ontbinden. Dat deed het door hem een deel van zijn loon uit te betalen als ‘gouden handdruk’. Volgens de doorgaans goed ingelichte Twitteraar Fabrizio Romano zou Real bij die deal 7 miljoen euro hebben bespaard. Aangezien Hazard volgens de meeste bronnen tussen de 25 en 30 miljoen euro per jaar verdiende in Madrid vertrekt hij met een afscheidscadeau van zo’n 20 miljoen euro.

Meer
Lees meer...