Left Right
scrollTop top

‘Master of None’: making of van seizoen 3 geeft meer uitleg over nieuwe insteek


Master of None seizoen 3
© Netflix

Master of None komt eind deze week terug. Na een pauze van vier jaar kunnen we eindelijk zien hoe het nog gaat met Dev (Aziz Ansari) en z’n vrienden. Al zal Dev in het derde seizoen niet langer centraal staan.

Het derde seizoen van Master of None verschijnt op zondag 23 mei op Netflix. We kregen voor dat seizoen al een trailer waarin te zien was dat het derde deel van de reeks niet zal focussen op Dev (Aziz Ansari) maar wel op Denise (Lena Waithe) en haar echtgenote Alicia (Naomi Ackie). In een making of video krijgen we meer info over de omkeer.

Master of None seizoen 3

In het derde seizoen van Master of None verschuift de focus van Dev naar Denise. We krijgen te zien hoe het Denise vergaat als getrouwde vrouw. Daarbij verschuift het verhaal van Dev naar de achtergrond.

“Op papier klinkt alles als een vreselijk idee”, laat regisseur Aziz Ansari weten. “Ik ga niet meer in de reeks voorkomen. We gaan hen drie minuten lang de was zien doen. Het was eng want het is niet wat we eerder gedaan hebben. Maar toen we het script voor de eerste keer lazen met de acteurs klopte het. ‘Dit gaat werken. Dit is cool.'”

Traag en intiem

“Tegenwoordig is alles snel, druk gemonteerd en flitsend. Daarom wilden we compleet de andere richting uitgaan en iets doen dat zo rustig en traag is dat mensen erin meegaan en hun volle aandacht geven”, besluit Ansari. Monteur Ben Yeates treedt hem bij: “We ontdekten dat als we langer op dezelfde shots bleven, ze echter aanvoelden. Je krijgt het gevoel dat je intieme momenten mag meemaken.” Het seizoen heeft ook een lockdown-gehalte. “Ze zitten in een afgesloten ruimte, waarbij we hun relatie van heel dichtbij kunnen volgen.”

Lena Waithe en Aziz Ansari besluiten met een diepere betekenis van het seizoen. “We wisten altijd al dat dit werk een groter doel had”, zegt Waithe. “We zien er allemaal anders uit, we hebben een andere achtergrond, andere families. We bidden anders, we hebben op een andere manier lief. Maar uiteindelijk is elke relatie ingewikkeld. Dat is iets dat we allemaal gemeen hebben.” Ansari besluit: “Het seizoen voelt als een volwassenere versie van wat we deden en ik denk dat het ons gelukt is. Ik hoop dat mensen niet boos zijn dat het niet Arnold (Eric Wareheim) en ik zijn die taco’s eten.”

Bekijk hier de making of het derde seizoen van Master of None:

Master of None is te vinden op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…