Mattel verkoopt ‘Weird Barbie’ maar de meningen van fans zijn verdeeld

De film Barbie is een gigantisch succes en daar hoort ook gepaste merchandise bij. Naast truien, petten en het dream house van Barbie, kan je sinds kort ook je eigen ‘Weird Barbie’ kopen. Maar fans zijn van mening dat deze Barbie niet verkocht zou moeten worden.

Barbie is nu enkele weken uit in de cinema en heeft al verschillende records gebroken. Het succes van de film is natuurlijk ook Mattel niet ontgaan die nu met een hele nieuwe collectie poppen komt. Zo zijn er poppen die geïnspireerd zijn op de looks van Margot Robbie in de film, maar nu heeft Mattel nog een andere bijzondere Barbiepop aangekondigd. Het gaat om een pop geïnspireerd op ‘Weird Barbie’.

‘Weird Barbie’

Er is in de film Barbie een grote rol weggelegd voor ‘Weird Barbie’, gespeeld door Kate McKinnon. De Barbie, die zowel achter haar rug als in haar gezicht ‘Weird Barbie’ genoemd wordt door de andere Barbies, heeft al heel wat meegemaakt in haar leven. In de film kregen we te zien hoe ze – op de tonen van Spice Up Your Life van de Spice Girls – een makeover kreeg door een kind. En daardoor heeft ‘Weird Barbie’ een opvallend uiterlijk, inclusief kortgeknipte coupe en gezichtstattoo’s met stift.

Mattel verkoopt nu een pop die er exact zo uitziet als ‘Weird Barbie’. Zo heeft ze het korte haar en de tekeningen op haar gezicht en draagt ze de roze patchwork jurk en de gele laarzen in slangenleer. Op de foto’s is ze ook te zien in haar signature houding: de split. Je kan je eigen ‘Weird Barbie’ bestellen op de website van Mattel voor 50 dollar (45,43 euro).

Gemengde reacties

Hoewel ‘Weird Barbie’ een fan favorite was in Barbie, zijn veel fans niet te vinden voor de pop. Veel mensen zijn zo van mening dat ‘Weird Barbie’ gemaakt moet worden en dat ze dus niet als ‘Weird Barbie’ verkocht hoeft te worden.

“Je kan geld besparen door een gewone Barbiepop aan een kleuter geven voor een dag”, klinkt het zo. Andere fans geven dan weer de suggestie dat ‘Weird Barbie’ verkocht zou moeten worden als een gewone pop gebaseerd op Kate McKinnon, maar dat ze met een schaar en stiften kwam, zodat je ze zelf ‘Weird’ kan maken.

Meer
Lees meer...