‘Barbie’: Ondanks gigantisch succes nog geen plannen voor sequel

De film Barbie heeft de symbolische kaap van 1 miljard dollar (911 miljoen euro) gerond. Daarmee is de film nu al een gigantisch succes. Het is dan ook niet onlogisch dat er sprake is van een sequel. Daarover bestaan echter nog geen concrete plannen, waardoor een eventueel vervolg vermoedelijk nog lang op zich zal laten wachten.

Barbie verscheen op 19 juli in de Belgische cinemazalen en bleek meteen een enorm succes. Die populariteit kwam uiteraard niet als een verrassing. De hype voor de release was al enorm, mede dankzij een enorme promotiecampagne van Warner Bros. Pictures en Mattel.

Het is ondertussen ook geweten dat de filmplannen van Mattel verder rijken dan enkel maar Barbie. Het speelgoedbedrijf heeft namelijk al maar liefst 14 films in de stijgers staan. Daarbij hoort vreemd genoeg wel geen Barbie 2.

Geen deal met Gerwig, Robbie en Gosling

Volgens The Hollywood Reporter zijn er namelijk geen afspraken gemaakt over een eventueel vervolg. Daardoor hebben zowel regisseur Greta Gerwig als hoofdrolspelers Ryan Gosling (Ken) en Margot Robbie (Barbie) geen verplichting om opnieuw mee te werken. Voor Gosling is dat geen verrassing, want de acteur staat erom bekend nooit interesse te hebben in sequels.

Dat Margot Robbie geen deal bedong voor een vervolg is opvallender. Zij is samen met haar echtgenoot en hun productiebedrijf LuckyChap namelijk een van de producers van Barbie. Mogelijk rekende de actrice op een groot succes aan de box office om een betere deal te bedingen.

Dat laatste is alleszins wat regisseur Greta Gerwig deed. Zij zou volgens de berichten effectief een voorstel hebben gekregen in aanloop maar de release, maar hield dat af. Gerwig liet recent ook al weten dat ze voorlopig geen nieuwe ideeën meer heeft voor een sequel op Barbie.