Matthew McConaughey stelde zich ooit kandidaat om superheld te spelen, maar werd geweigerd

Het scheelde niet veel of Matthew McConaughey was ooit in de huid gekropen van de Hulk. De acteur had daarover zelfs ooit gesprekken met Marvel, maar zij weigerden hem uiteindelijk.

Het was op de podcast Happy Sad Confused dat de superheld de Hulk ineens ter sprake kwam. Daarom zei voormalig Oscarwinnaar Matthew McConaughey dat hij zelf ooit wel zin had om die rol te spelen. Er waren blijkbaar zelfs contacten met Marvel. “Maar zij zeiden ‘Nee, bedankt”, zegt de acteur daarover.

Edward Norton en Mark Ruffalo

Het is wel niet duidelijk wanneer dat gesprek tussen Matthew McConaughey en Marvel precies plaatsvond. Edward Norton speelde de Hulk in 2008 in The Incredible Hulk, de enige solofilm van de groene superheld binnen het Marvel Cinematic Universe.

Nadien nam Mark Ruffalo zijn plaats in. Hij kroop voor het eerst in de groene huid van de Hulk voor The Avengers uit 2012. Nadien was Ruffalo ook nog te zien in Iron Man 3 (2013), Avengers: Age of Ultron (2015), Thor: Ragnarok (2017), Avengers: Infinity War (2018), Captain Marvel (2019) en Avengers: Endgame (2019).

McConaughey kende in tussentijd ook een heel succesvolle filmcarrière met onder andere glansrollen in Dallas Buyers Club (2013), The Wolf of Wall Street (2013) en Interstellar (2014). Ook was hij te zien in het eerste seizoen van de reeks True Detective.

Beluister het fragment met Matthew McConaughey vanaf 39.00

Meer
Lees meer...