McDonald’s introduceert vegetarische Happy Meal: binnenkort bij ons?

McDonald’s introduceert vegetarische Happy Meal: binnenkort bij ons?

McDonald’s gaat vanaf vandaag vegetarische Happy Meal-menu’s voor kinderen aanbieden in Engeland. Het gaat meer bepaald om een vegetarische wrap bij je frietjes en speeltje.

De nieuwe Happy Meal-snack bestaat uit erwten, tomaat, rijst en een pesto van zongedroogde tomaten. Het vegetarische hapje bevat 209 calorieën en is zelfs bijna 100 procent veganistisch.

(KFC zal begin dit jaar een eerste vestiging openen in ons land.)

Het gerechtje werd ontworpen door de Britse Vegetarian Society. “Het is belangrijk dat kinderen, die vegetariër zijn, ook iets lekkers kunnen eten, als ze ergens met hun vriendjes naartoe gaan”, licht de bedenker van het initiatief toe aan de Britse krant Standard.

(Onlangs maakte McDonald’s bekend dat het pas tegen 2022 maatregelen zal nemen tegen antibiotica in hun hamburgers.)

Klanten willen meer groenten

Uit onderzoek van McDonald’s blijkt verder dat een derde van de Britste fastfoodeters meer groenten wil eten. Vijf procent zou zelfs volledig vleesloos door het leven willen gaan.

(Meer over de plannen van KFC voor een ‘gezonder’ menu lees je hier.)

Duncan Cruttenden, directeur van de McDonalds in Groot-Brittannië en Ierland, reageerde dat “de keten zich altijd inzet om lekker eten aan te bieden, met veel opties, om zo een fijne ervaring te kunnen bieden aan gasten. We vragen ze constant hoe wij onszelf kunnen ontwikkelen en verbeteren.”

Of en wanneer het initiatief naar België komt, is niet geweten.

(Uit een recente studie blijkt dat junkfood eten de kans op een depressie verhoogt.)

Dit zijn de 8 ongezondste ketenmaaltijden van Amerika.

Gesponsorde artikelen