Mechanische E.T. die tijdens opnames werd gebruikt is voor 2,5 miljoen dollar verkocht

Een van de belangrijkste mechanismen uit de filmgeschiedenis is tijdens een veiling van Julien’s Auctions voor een enorme som verkocht. Dat meldt het veilinghuis zelf op Twitter. Het gaat om een mechanische E.T. die er tijdens de opnames van E.T.: The Extra-Terrestial voor zorgde dat het bekende personage kon bewegen.

Dat E.T.: The Extra-Terrestial een van de grootste films aller tijden is, valt niet meer te betwijfelen. De film van regisseur Steven Spielberg kwam in 1982 uit en won vier Oscars. Het betekende ook de start van de carrière van onder andere actrice Drew Barrymore. Maar toch was het populairste aan de film zonder twijfel het wezentje E.T. zelf. En dat wezentje is nu, op een bepaalde manier, verkocht.

E.T.

In E.T. zien we het verhaal van de vriendschap tussen de jonge Elliot (Henry Thomas) en een buitenaards wezen. Samen met zijn broer en kleine zus probeert hij het wezentje opnieuw naar huis te helpen, maar dat loopt minder vlot dan verwacht. Ondertussen moet het drietal ook proberen om E.T. te beschermen tegen de Amerikaanse regering en hun eigen ouders.

Doorheen de film zien we het wezentje natuurlijk ook bewegen, en dat komt door een interessant mechanisme dat speciaal voor de film werd gecreëerd. Nu zou E.T. zonder problemen door middel van CGI gemaakt kunnen worden, maar dat was in de jaren 80 dus niet het geval. Toen werd het mechanisme van het wezentje gezien als een meesterwerk.

Verkocht

Nu, veertig jaar na de release van de film, is het mechanisme verkocht tijdens een veiling. Via Twitter maakte Julian’s Auctions bekend dat het voor 2,56 miljoen dollar (zo’n 2,40 miljoen euro) verkocht is. Dat gebeurde tijdens een grotere veiling van meerdere rekwisieten en kleren uit Hollywood-producties. Het gaat wel enkel om het mechanisme en niet de volledige pop.

Meer
Lees meer...