Mediabedrijf van Donald Trump wil werken aan pro-gun- en anti-woke-programma’s voor eigen streamingdienst

Trump Media & Technology Group (TMTG) wil in de nabije toekomst zijn eigen streamingdienst lanceren. Uit een registratieaanvraag voor TMTG+ blijkt wat voor contact de service daarop wil aanbieden. Het gaat naast programma’s die op andere streamingdiensten geannuleerd zijn, ook over “shows die het Tweede Amendement omarmen” en “Trump-specifieke programmering”.

Het mediabedrijf van Donald Trump is op dit moment vooral bekend van Truth Social. Dat sociale netwerk lijkt heel hard op Twitter, maar richt zich duidelijk op MAGA-aanhangers. Het werd opgericht na de aanval op het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. Veel Trump-aanhangers zagen toen namelijk hun account op Twitter geschorst worden.

Het succes van Truth Social is voorlopig echter beperkt. Het huidige aantal bezoekers wordt geschat op amper 1,9 miljoen gebruikers per week. Dat is heel wat minder dan het aantal volgers dat Donald Trump had op Twitter.

Trump Media & Technology Group

Die beperkte interesse in zijn sociale netwerk weerhoudt Trump er echter niet van om de activiteiten van de Trump Media & Technology Group uit te breiden. Het volgende plan is een streamingservice die de naam TMTG+ moet krijgen. Meet details daarover raakten bekend via een registratieaanvraag door Digital World Acquisition Corp., een speciaal acquisitiebedrijf (SPAC) dat van plan is te fuseren met Trump Media & Technology Group.

“TMTG+ is van plan programma’s aan te bieden, waaronder, maar niet beperkt tot, blue-collar comedy, geannuleerde shows, Trump-specifieke programmering, op geloof gebaseerde shows, familie-entertainment, shows die het Tweede Amendement omarmen en nieuws”, leest de DWAC-aanvraag.

Nog geen lanceringsdatum

“TMTG is van plan om via dit platform nieuws, sport en non-woke entertainmentcontent in licentie te geven, te produceren en af te leveren. TMTG+ zal een platform bieden voor conservatieve en/of libertaire standpunten. Daarnaast is er ook plaats voor geannuleerde inhoud van andere zenders en/of digitale streamingplatforms”, gaat de aanvraag verder. Een mogelijke lanceringsdatum voor TMTG+ is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...