Melk is nog altijd goed voor elk! Met deze 9 ontbijtrecepten start jij je dag met de witte motor

’s Ochtends moet je eten als een koning. Misschien zeiden jouw grootouders dit ook wel? En ze hebben gelijk, want het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag! Een goed glas melk mag daarbij niet ontbreken. Met deze 9 ontbijtrecepten start jij je dag met de witte motor:

1. Je kan uiteraard kiezen voor de klassieke crunchy muesli …

Wat granen en havermout in een kommetje, een beetje melk erbij en klaar! Je bent ready to go.

2. … of simpelweg verse kaas met fruit mengen

Perfect voor als je gehaast bent en snel een licht ontbijt wil nemen.

3. Maar waarom probeer je niet eens havermoutpannenkoeken als ontbijt …

Ze zitten vol power- en superfoods! Perfect om de dag mee te beginnen dus. Bovendien zijn ze ideaal voor een heerlijke zondagse brunch. En de overschot? Die eet je maandag gewoon op ;-). Het recept vind je hier.

4. … of deze heerlijke bananenpannenkoeken?

Misschien eerder iets voor tijdens het weekend, maar er gaat niets boven warme homemade pannenkoeken in de ochtend. Ontdek hier hoe je het moet maken.

5. Mag het wat gezonder, ga dan voor bananenbrood …

Superlekker en goed voor de lijn. Bovendien kan je dit ook makkelijk op voorhand maken, hier ontdek je hoe.

6. … of maak er wentelteefjes van

Een heerlijke variant die snel klaar is. Perfect voor als je bananenbrood al een paar dagen oud is. Hier lees je hoe dat moet.

7. Wie all out wil gaan, kan wafels bakken met granola en fruit …

Oké, wafels bakken duurt wat langer, dus misschien is dit ook iets voor tijdens het weekend. Werk de wafels af met wat zelfgemaakte granola en vers fruit en je dag kan niet meer stuk. Je doet het zo.

8. … en er misschien nog een milkshake bij drinken?

Een milkshake als ontbijt? Ja, waarom niet? Gooi een bolletje roomijs, wat melk en een handvol vers fruit in je blender en hop, breakfast served!

9. Of wat dacht je van deze vanille-sinaasappelsmoothie?

Yummie! Het recept lees je hier. En voor wie het net dat tikkeltje gezonder wil: je kan natuurlijk gewoon het vanille-ijs weglaten. Je smoothie smaakt sowieso minstens even lekker ;-).

Honger gekregen? Ja, wij ook. Op leeflekker.be vind je trouwens nog heel wat meer toffe receptjes en ideetjes voor jouw belangrijkste maaltijd van de dag!

Meer
Lees meer...