Merijn uit Temptation Island: “Met Pommeline is het serieus, ja. Al vier maanden! Maar wat die Lisa deed …”

Merijn uit Temptation Island: “Met Pommeline is het serieus, ja. Al vier maanden! Maar wat die Lisa deed …”

Nu de allerlaatste aflevering van Temptation Island is uitgezonden, mogen Merijn en Pommeline eindelijk hun liefde van de daken uitschreeuwen. Al doet hij nu meer dan dat in zijn eerste interview sinds z’n terugkeer van het eiland des verderfs. Want zijn band met sneaky Lisa is voorgoed bedorven. En blijkbaar weten we nog niet alles wat ze heeft uitgespookt op het eiland. 

“Ik ben zo gelukkig”, laat Pommeline in het café van haar moeder weten aan Dag Allemaal. “Eindelijk mag ik het uitschreeuwen: Merijn en ik zijn een koppel! Wat een opluchting na vier maanden lang verplicht stilzwijgen.” En ook Merijn is over the moon. “Ik heb eindelijk mijn status op Facebook kunnen aanpassen. Van ‘in een relatie met Lisa’ naar ‘in een relatie met Pommeline’. Dat mocht ik van de programmamakers niet eerder doen, wat ik begrijp natuurlijk. Maar nu kan ik het eindelijk zeggen: ja, Pommeline is mijn vriendin, en het is echt wel serieus tussen ons.”

“Ik heb dikwijls serieus op mijn lip moeten bijten”

Het koppel had het moeilijk om hun relatie geheim te houden. “Na de vierde aflevering hadden we beiden meer dan 100.000 volgers op de sociale media,” zegt Merijn. “Vanaf dat moment werden wij echt overal herkend.”

“Ik wilde Merijn zo graag in ’t openbaar kussen en knuffelen,” geeft Pommeline toe. “Maar dat mocht dus niet. Ik heb dikwijls serieus op mijn lip moeten bijten, hoor.”

“Pas na het duidelijk werd hoe sneaky Lisa was”

Merijn geeft ook toe dat hij tijdens de eerste dagen in Thailand erg op zijn hoede was. “Ik wist vrij snel dat Pommeline mijn temptation zou worden,” zegt de Nederlander.

“Ze ziet er niet enkel leuk uit, maar bleek ook heel aardig te zijn. Maar in het begin sloot ik me af. Pas na het derde kampvuur, waarin het heel duidelijk werd hoe sneaky Lisa was, besloot ik om me open te stellen voor Pommeline. Maar ik wilde haar eerst beter leren kennen om er vol voor te gaan,” zegt Merijn. “Terug thuis wel te verstaan.”

Huilscene

En vandaar die schrijnende huilscène van Pommeline vlak voor de confrontatie. Want ja… De gevoelens waren er van haar kant, en ook voorzichtig langs zijn kant. Maar zou ze hem nog zien? “Al die twijfels maakten me gewoon gek. Op het eiland konden we ook niet vrijuit praten, met al die camera’s en microfoons. Ik heb een blaadje afgescheurd, en Merijn geschreven dat het géén spel voor me was. Dat ik het oprecht meende en een toekomst voor ons zag. De dag vóór de dreamdate heb ik hem dat briefje stiekem toegestopt.”

Merijn had het thuis moeilijk om de aflevering met de huilscène van Pommeline te zien: “Ik kreeg echt wel een krop in de keel. Ook mijn familie was van dat moment af helemaal overtuigd van Pommelines goede bedoelingen. Voordien stelden ze zich wel vragen, vertelden ze me achteraf. Wat ik ook snap, Pommeline ziet er erg stoer uit met al haar tatoeages. En de verleidsters werden nogal, euhm, pikant geïntroduceerd aan de kijkers.”

En sneaky Lisa?

“Wat zij me heeft geflikt… Dat heb ik nooit eerder meegemaakt,” zegt de badboy. “Nu besef ik maar al te goed dat ook ik het slachtoffer kan worden van ontrouw… Ik ben blij dat mijn relatie met Lisa voorbij is, want samen zijn met Pommeline is een droom. Wat een verschil met vroeger! Lisa en ik hadden voortdurend ruzie.”

“Ai mijn tieten”

“Ze zijn sowieso intiem geweest met elkaar,” zegt Merijn over Lisa en Giuseppe. “Op televisie kon je het niet horen, maar toen Lisa uit die badkamer stapte, zei ze: ‘Ai, mijn tieten’. Op het kampvuur konden we dat wél horen. Jammer eigenlijk dat de kijkers dat niet hebben meegekregen. Dan had ik geen zevenhonderd keer moeten uitleggen waarom ik zo kwaad was op Lisa.”

Gesponsorde artikelen