Spelen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Sergio Busquets binnenkort bij dezelfde ploeg?

Hoewel het wereldkampioenschap voetbal nog volop aan de gang is, draait de transfermolen ook nog steeds op volle toeren. Daarbij duiken enkele opvallende geruchten op. Zo worden zowel Lionel Messi (35), Cristiano Ronaldo (37) als Sergio Busquets (34) genoemd bij Inter Miami, de Amerikaanse ploeg van David Beckham die uitkomt in de MLS.

Dat de Amerikaanse voetbalploeg Inter Miami grote ambities heeft, is geen geheim. De ploeg is opgericht in 2018 en speelt sinds 2020 professioneel voetbal in de Major League Soccer (MLS), de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie. Eigenlijk is Inter Miami een cadeautje aan David Beckham. Hij was in 2007 namelijk de eerste grote ster die de overstap maakte naar de MLS en die competitie zo mee op de kaart zette. Als beloning kreeg hij daarbij de belofte in de toekomst zelf een nieuwe ploeg te mogen oprichten.

Inter Miami

De ploeg begon in 2020 met beperkte ambities. Niet alles verliep namelijk zo soepel als Beckham had gehoopt. Zo speelt Inter Miami nog steeds in het DRV PNK Stadium in Fort Lauderdale, een stadion met 18.000 plaatsen. De bedoeling is echter om in de toekomst uit te komen in het hypermoderne Miami Freedom Park met 25.000 plaatsen. Door administratieve problemen is de bouw daarvan echter nog niet begonnen en zal het stadion vermoedelijk pas in 2025 klaar zijn.

Die vertraging zorgde ervoor dat Inter Miami voorlopig nog geen zware investeringen deed om topspelers naar de ploeg te halen. De ploeg bereikte in 2022 voor het eerst in zijn driejarig bestaan de play-offs – die gespeeld worden in een knock-outformat – dankzij een zesde plaats in de Eastern Conference. Daar verloor het echter meteen van New York City.

Messi, Ronaldo en Busquets

In 2023 wil Inter Miami echter wel meespelen voor de titel en daarvoor wil het zwaar uitpakken. Afgelopen weekend verschenen de geruchten dat zowel Lionel Messi (PSG) als Sergio Busquets (FC Barcelona) een overstap naar de Verenigde Staten zouden zien zitten. Beide spelers zijn volgend seizoen einde contract en kunnen dus transfervrij vertrekken. Voor Messi is er uiteraard genoeg interesse, zelfs van zijn ex-club FC Barcelona.

Lionel Messi werd echter in het verleden ook al genoemd bij Inter Miami toen hij noodgedwongen Barça moest verlaten. Uiteindelijk koos de Argentijn toen voor PSG. Maar Beckham droomt er nog steeds van om Messi samen te laten spelen met Cristiano Ronaldo bij Inter Miami. En laat die laatste nu net transfervrij zijn na zijn vertrek bij Manchester United en moeite hebben om op zijn 37ste een nieuwe ploeg te vinden in Europa. Hij duo zou in Miami mogelijk ook kunnen rekenen op Sergio Busquets. De Spaanse middenvelder wordt sinds afgelopen weekend namelijk ook nadrukkelijk gelinkt met een overstap naar de MLS.

Meer
Lees meer...