Barcelona zou onderhandelingen gestart zijn om Lionel Messi volgend seizoen terug te halen

Bijna dag op dag één jaar geleden verliet Lionel Messi noodgedwongen FC Barcelona voor Paris Saint-Germain. Daar is hij volgende zomer echter einde contract en dus hoopt Barça zijn voormalige sterspeler te halen. De Spaanse club zou daarover volgens lokale media zelfs al onderhandelen hebben opgestart.

Hoewel FC Barcelona op dit moment nog volop in een zeer drukke en vooral chaotische transferperiode zit, zou de club ook al bezig zijn met volgende zomer. Dan hoopt de club volgens lokale media, zoals Catalunya Ràdio, om Lionel Messi terug te halen.

Volgende zomer transfervrij

Omdat het tweejarig contract van de Argentijn dan afgelopen is bij zijn huidige club Paris Saint-Germain zou dat transfervrij kunnen. Barcelona beschikt momenteel namelijk niet over de financiële middelen om een transfersom te betalen voor Messi. En PSG wil er dit jaar alles aan doen om eindelijk de Champions League te winnen, dus is het allerminst van plan om hun sterspeler zomaar te laten gaan.

Eén jaar geleden zorgde Lionel Messi voor heel wat tranen bij Barça-fans. De club had onder Josep Maria Bartomeu, de vorige voorzitter, jarenlang zo’n financieel wanbeleid gevoerd dat LaLiga hen afstrafte met een zeer streng loonplafond. Daardoor kon Barcelona zijn clubicoon geen nieuw contract aanbieden en moesten ze hem gratis laten gaan naar PSG.

Xavi

Ondertussen wist de nieuwe voorzitter Joan Laporte met allerhande deals die schuldenberg fors te verminderen. Daardoor leeft er opnieuw hoop in Camp Nou. De club hoopt dit seizoen al opnieuw aansluiting te vinden bij de wereldtop. Die kloof zou dan volgend jaar helemaal gedicht moeten worden met de toevoeging van Messi aan de nu al indrukwekkende spelerskern. Ook Barcelona-trainer Xavi zou volgens de berichten maar al te graag zijn voormalige ploegmaat terughalen. Daardoor zouden de onderhandelingen zelfs al zijn opgestart.

Lionel Messi zou zondagavond al in Barcelona geweest zijn als toeschouwer bij de Trofeo Joan Gamper. Dat is een oefenmatch die de Spaanse club iedere zomer speelt als voorbereiding op de competitie. Barça won overigens eenvoudig van de Mexicaanse club Pumas met 6-0.

Meer
Lees meer...