Spelers PSG krijgen strenge regels voorgeschoteld: niet uitgaan, geen telefoons, samen eten …

Kersvers sportief directeur Luis Campos en trainer Christophe Galtier hopen Paris Saint-Germain komend seizoen eindelijk aan winst in de Champions League te helpen. Daarvoor heeft het duo een hele waslijst aan regels opgesteld die ervoor moeten zorgen dat er discipline heerst binnen het team en iedereen zich even hard inzet.

Iets meer dan tien jaar geleden kocht Qatar Sports Investments (QSI) traditieclub Paris Saint-Germain. Na een decennia in de middenmoot van de Franse Ligue 1 te hebben gespeeld, wilden de Qatari PSG opnieuw naar de top brengen. In eigen land lukte hen dat al vrij snel met acht landstitels in de laatste tien jaar.

De Qatarese eigenaars dromen echter ook van Europees succes, meer specifiek van winst in de Champions League. Met Neymar (222 miljoen euro) en Kylian Mbappé (180 miljoen euro) heeft PSG nog steeds de twee duurste spelers ooit achter zijn naam staan. Bovendien wist het vorig jaar ook Lionel Messi te overtuigen om naar de Franse hoofdstad te komen. Drie topspelers, maar ook drie gigantische salarissen.

Champions League

Geld is voor Qatar Sports Investments echter geen probleem. Maar daarvoor wil het wel iets in de plaats, iets wat voorlopig nog steeds niet gelukt is. De afgelopen tien seizoenen bereikte PSG één keer de halve finale en één keer de finale van de Champions League. De ‘Beker met de Grote Oren’ mocht het dus nog altijd niet mee naar huis nemen.

Volgens veel analisten kwam dat gebrek aan succes de voorbije jaren door een gebrek aan discipline binnen het team. De sterspelers zouden zich beter voelen dan de rest van de ploeg en mochten zich ook meer permitteren. Sportief directeur Leonardo en trainer Mauricio Pochettino betaalden dan ook het gelag.

In hun plaats kwamen sportief directeur Luis Campos en trainer Christophe Galtier. Vooral die eerste zou nu keihard hameren op ijzeren regels voor de spelers van PSG, in die mate zelfs dat ze de ‘Campos Laws‘ worden genoemd. De nieuwe sportieve directeur krijgt daarbij alvast het volste vertrouwen van de eigenaars van de Parijse club en van zijn trainer. “Je moet zowel op als naast het veld discipline tonen”, zei die laatste recent nog tijdens een persconferentie volgens Marca.

“Niemand staat boven de wet”

Op de lange lijst met nieuwe regels staat onder andere dat de spelers altijd samen moeten ontbijten en lunchen. Een telefoongesprek doen op de club is ook verboden, al worden smartphones op trainingskamp wel toegelaten. De meest opvallende regel is echter dat het voor de spelers van PSG vanaf dit seizoen verboden is om uit te gaan.

Om die laatste regel in de praktijk toe te passen zou Campos contact hebben met de plaatsen waar de spelers de voorbije seizoenen vaak gezien werden. “Als er spelers niet akkoord zijn met deze afspreken, zijn ze vrij om te vertrekken”, besloot hij volgens insiders in L’Equipe zijn uitleg. “Spelers die zich niet aan de regels houden, zullen worden weggestuurd. Niemand staat boven de wet”, voegde trainer Galtier eraan toe.

Meer
Lees meer...