Met deze 8 komedies op Netflix lach je jezelf een breuk

Met deze 8 komedies op Netflix lach je jezelf een breuk

Iedereen heeft wel eens nood aan een avondje goed lachen. Met deze 8 komedies op Netflix kan je je lachspieren flink trainen! ‘Keep on smiling’! 

1. Ghostbusters

Hoewel iedereen wel weet wat te antwoorden wanneer er gevraagd wordt “Who you gonna call?”, is de bijhorende film niet bij iedereen even bekend. De klassieker uit 1984 met onder andere Bill Murray en Sigourney Weaver vertelt het verhaal van drie parapsychologieprofessors die net hun job aan de universiteit verloren zijn. Het komische trio besluit dan maar om een bedrijfje op te starten dat spoken en geesten opspoort en verwijdert. Hoewel hun uitvindingen nooit getest zijn, boeken ze wel degelijk succes en krijgen ze opdracht na opdracht. Zoals in elke komedie beginnen de zaken echter snel uit de hand te lopen …

Geen recente film maar wel een klassieker met de welbekende ‘ghostbusterwapens’ en heel wat subtiele maar hilarische oneliners!

2. 21 Jump Street

Er zijn heel wat hilarische actiekomedies maar als we er eentje voor in de lijst moeten kiezen, dan is het toch wel 21 Jump Street. De twee jongemannen Greg en Morton komen elkaar, jaren na hun middelbare schoolcarrière, opnieuw tegen op de politieschool. Hoewel ze vroeger vijanden waren, hebben ze elkaar nu gevonden en besluiten ze om elkaar te helpen om doorheen de politie-opleiding te komen. Ze halen hun diploma maar zijn niet meteen ‘het grootste licht’ van de afdeling dus worden ze ingeschakeld als parkwachters. Wanneer ze zelfs daarin blunderen worden ze terug naar het middelbaar gestuurd en ingeschakeld op een undercoverproject om een nieuwe soort gevaarlijke drugs en de dealers ervan op te sporen.

Met Channing Tatum en Jonah Hill als hoofdrolspelers weet je gewoon op voorhand al dat het lachen van het begin tot het einde zal zijn. De film is goed voor een bijna twee uur durende work-out voor je lachspieren!

3. The Overnight

Sommige films zijn zo weird en volledig absurd dat ze goed worden en The Overnight is misschien wel het recentste bewijs ervan. Alex en Emily verhuizen met hun zoontje van Seattle naar Los Angeles. Ze kennen er niemand maar in het park worden ze door een man, Kurt, uitgenodigd voor een soort welkomstetentje met pizza bij hem thuis, samen met zijn vrouw Charlotte en hun zoon Max. In de hoop op een ietwat uitgebreider sociaal leven gaan ze in op de uitnodiging. Wat eerst een gewone gezellige avond lijkt te zijn, verandert – wanneer de twee zoontjes in bed liggen – echter snel in een van de vreemdste, meest absurde en misschien wel interessantste nachten uit Alex en Emily’s leven …

Adam Scott en Taylor Schilling – bekend van haar rol in OITNB – vormen het koppen Alex en Emily en vertolken hun rollen zoals je het van hen verwacht. De film lijkt misschien je tijd niet waard maar als je even je verstand op nul wil zetten dan kan dat (en moet dat) zeker met deze film!

4. The Terminal

Een komedie wil niet zeggen dat je gedurende de hele film plat moet liggen van het lachen. Soms zit het ‘m ook in kleine dingen, zoals bij The Terminal bijvoorbeeld. Deze drama-komedie met Tom Hanks werd geregisseerd door de topper Steven Spielberg en kwam in 2004 uit. De hartverwarmende film gaat over een Oost-Europeaan – geweldig goed vertolkt door Tom Hanks – die in de luchthaven van New York strandt en de Verenigde Staten niet binnen mag. Hij improviseert dan maar wat en woont gedurende enkele maanden in Kennedy Airport en beleeft er allerlei (grappige) avonturen.

5. New Kids Turbo & Nitro

De films van New Kids daar ben je ofwel grandioos voor ofwel radicaal tegen. Voor de voorstanders is er goed nieuws: beide films staan op Netflix! De films zijn gebaseerd op de televisieserie New Kids en gaan over een groep twintigers uit het Nederlandse dorpje Maaskantje. In de eerste film geraken de boys hun job kwijt. Dat komt voornamelijk door hun eigen onbekwaamdheid maar zelf steken ze het liever op de kredietcrisis. Alles loopt behoorlijk uit de hand met de nodige rellen en doden tot gevolg. Ook in de tweede film hebben rellen de hoofdrol wanneer de hangjongeren van Maaskantje het aan de stok krijgen met die van het nabijgelegen dorp Schijndel.

Twee pittige actiekomedies met de nodige vloekpartijen en expliciete scènes maar voor wie graag van platte, droge humor houdt – en tegen een stootje kan – is het wel een aanrader!

6. 30 Minutes or Less

Echt iets nieuws wordt er met deze film niet gebracht: het is een misdaadkomedie zoals we ze kennen. Nick woont in een klein dorpje en is in z’n vrije tijd pizzakoerier. Zijn leven wordt echter serieus op z’n kop gezet wanneer twee gangsters hem dwingen om een bank te overvallen. Ze steken Nick in een bommengordel en als hij de overval niet binnen de opgegeven tijd pleegt, dan zal de gordel ontploffen. Voor Nick en zijn beste vriend Chet wordt het niet alleen een race tegen de klok maar ook tegen de politie, huurmoordenaars, de nodige tegenslagen en hun eigen wankele vriendschap.

Met een speelduur van slechts 83 minuten duurt de film precies lang genoeg om je te kunnen blijven entertainen. Een leuk filmpje voor tijdens een blokpauze (lees hier nog enkele andere bloktips) bijvoorbeeld?

7. She’s the man

Uiteraard mag de typische teen-comedy niet ontbreken. She’s the man past perfect in het lijstje tussen White Chicks, Norbit, Big Momma of The Hot Chick. Violet, een jonge voetbalster, is kwaad wanneer het meisjesteam op haar school afgelast wordt. Haar tweelingbroer Sebastian moet naar Londen voor een optreden en vraagt aan Violet om hem gedurende twee weken op zijn school te vervangen. Violet vermomt zich als een jongen en begint mee te voetballen in het jongensteam op Sebastian’s school. Ze wordt echter verliefd op een van de spelers en wanneer haar broer vroeger terugkeert dan verwacht lijkt hij ook de finalewedstrijd te verbrodden.

Een typische ‘verstand-op-nul-komedie’ dus met de nodige gênante en ingewikkelde situaties waarin Violet, ofwel Sebastian, zichzelf moet zien te redden.

8. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Will Ferrel mag sowieso niet ontbreken in het lijstje met de beste komedies. In Anchorman speelt hij Ron Burgundy, een befaamde nieuwslezer uit de jaren 70 die de strijd moet aangaan met de opkomst van vrouwelijke nieuwslezeressen. Veronica Corningstone is z’n grootste concurrente en is niet van plan om zomaar op te geven, en zeker niet wanneer ze – mega cliché – het ‘woman interest’ nieuws mag beginnen te presenteren. Ze krijgt bakken vrouwonvriendelijke commentaren over zich heen maar weet het hoofd opvallend koel te houden. De bikkelharde strijd tussen de twee wordt echter heel wat ingewikkelder wanneer Ron en Veronica samen in bed belanden.

Voor wie na het kijken van deze film overtuigd is, goed nieuws: in 2013 kwam er een vervolg, ‘Anchorman: The Legend Continues’ uit.

Genoeg gelachen en tijd om de doos zakdoeken boven te halen? Ontdek dan hier welke films op Netflix je kan kijken!

Gesponsorde artikelen