Met deze draagbare zakformaat printer druk je meteen foto’s af van smartphone

Met deze draagbare zakformaat printer druk je meteen foto’s af van smartphone

Foto’s die we nemen met onze smartphone publiceren we misschien één keer op sociale media en blijven nadien nutteloos staan in onze galerij. Zonde om nooit (of weinig) te kijken naar jouw foto’s, toch? Daarom is een draagbare printer voor je smartphone misschien wel iets voor jou. Het toestel komt samen met een handige applicatie waarmee je je foto’s kan bewerken en afdrukken op een stickervel.

HP heeft een nieuwe draagbare printer uitgebracht waarmee we foto’s kunnen afdrukken. Het gaat om de Sprocket Plus, een vervolg op de eerste Sprocket. Deze zakformaat fotoprinter kan grotere foto’s afdrukken dan zijn voorganger. Je kan rechtstreeks foto’s afdrukken vanaf je smartphone op een vel van 5,8 cm op 8,6 cm. De foto’s worden geprint met ZINK Zero Ink Technology, dus er is geen inkt nodig en de kleur wordt al verwerkt in het HP fotopapier zelf. Inkt navullen is dus ook verleden tijd!

Het printpapier van de Sprocket Plus is een stickervel, dus je kan de foto’s nadien gewoon ergens opplakken. Het leuke eraan is dat je via de applicatie de geprinte foto’s kan bewerken en versieren. Wij testen het toch eerst even uit of de Sprocket Plus zijn beloftes nakomt.

Tijd om foto’s af te drukken

Als we de makkelijke instructies volgen op een driestappenplan van het toestel zijn we sneller klaar dan verwacht. Eerst hebben we de Sprocket Plus geopend om het fotopapier in te steken en het toestel aangezet. Nadien downloaden wij de app van HP Sprocket en lijkt het ons tijd om de printer uit te testen.

We openen de applicatie en geven (uiteraard) de Sprocket Plus toegang tot onze foto’s, anders wordt het wat moeilijk! Zonder te veel nonsens, knopjes en allerlei overbodige zaken, krijgen we meteen al onze foto’s te zien, inclusief onze zelfgemaakte mapjes. Heel gebruiksvriendelijk! Daarnaast kan je ook nog foto’s afdrukken vanop je Facebook, Instagram, Google-account en andere sociale media. Je kan ook foto’s nemen met de applicatie en meteen afdrukken.

We kiezen ervoor om wat foto’s af te drukken van een recente reis, want wij geloven wel dat zo’n printer meenemen op vakantie heel handig kan zijn. Als je tips zoekt om betere reisfoto’s te maken, moet je hier eens een kijkje nemen.

newsmonkey

We gaan naar het mapje ‘Praag’, een recente reis waar we heel wat foto’s hebben genomen. We selecteren een leuke foto en klikken op het symbooltje om af te drukken. En tadaaam, nog eens geen minuut later krijgen we een foto op een stevig stickervelletje. De foto heeft een goede kwaliteit, de kleuren komen er goed uit en de pixels zijn niet verloren gegaan.

Oordeel zelf maar:

Tijdens het selecteren van de foto, zien we dat we heel wat opties hebben om de foto wat aan te passen met allerlei zaken. Hier gaan we nu toch even gebruik van maken met een foto van een kat.

We klikken niet meteen op afdrukken, maar wel op bewerken. Hierdoor krijgen we heel wat opties te zien om toe te voegen, zoals kaders, tekst in verschillende lettertypes en kleuren, contrast, filters, stempels en stickers, zelfs binnen verschillende thema’s en veel meer.

We kiezen ervoor om een tekst toe te voegen met een emoji. We veranderen het lettertype en maken de tekst een beetje groter. Heel leuk om mee te spelen. We geven de kat ook nog een kroontje, want we weten allemaal wel hoe royaal die beesten zijn … We voegen nog een filter toe en wat hartjes en voila! Tijd om af te drukken.

Voor en na een filter, stickers (hartjes & kroontje) en tekst met emoji toe te voegen:

Eens je de applicatie en het apparaat een beetje doorhebt kan je ook spelen met verschillende functies en toepassingen. Je kan de HP Sprocket Plus hier aankopen voor 159,99 euro. De printer wordt geleverd met 10 vellen fotopapier.

Tijd om je kamer een beetje op te fleuren met leuke foto’s!

Gesponsorde artikelen