Met deze supersnelle receptjes verlies je geen tijd tijdens de blok

Met deze supersnelle receptjes verlies je geen tijd tijdens de blok

Elke student kent de struggle wel: je hebt honger, het is etenstijd maar je moet nog minstens 100 pagina’s blokken. Geen nood! Hier zijn enkele supersnelle én lekkere gerechtjes, geen tijdverlies meer. 

1. Quiche

De bereidingstijd is super kort. Je hebt enkel een bakvorm nodig voor in de oven, wat bladerdeeg, room, groentjes en vlees/vis. Pas de bladerdeeg in de bakvorm, leg de groentjes en vis/vlees naar keuze op de vorm en giet er de room over. Plaats het geheel 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C et voila! Ondertussen kan je zelfs nog even verder studeren.

2. Spaghetti carbonara

Geen gedoe van groentjes snijden zoals bij bolognesesaus, enkel spekjes bakken, sjalotjes en look opstoven en daar room bijdoen. En, natuurlijk de pasta niet vergeten!

IStock

3. Wraps

Wraps kan je heel goedkoop in de winkel krijgen, die hoef je enkel 30 secondjes in de microgolfoven opwarmen. Voor de rest hoef je enkel vlees naar keuze te bakken en groentjes toevoegen. Klaar is Kees!

4. Gebakken aardappeltjes met kipblokjes en sla

Je kan heerlijke gekruide aardappelschijfjes of krieltjes kopen in de supermarkt en de blokjes kip hoeven geen uren te bakken in de pan. Leg er wat sla bij voor de vitamientjes en je hebt een heerlijke én snelle maaltijd.

5. Wok

Wok is heel lekker en op de koop toe zeer gezond. Je kan wokgroentjes en je vlees naar keuze in de supermarkt halen. Enkel nog de groentjes in een wokpan stoven en het vlees bakken. Extra tip: kokosmelk is een smaakbom die je wokgerecht extra lekker maakt!

Gesponsorde artikelen