Met deze tips maak je deze herfst nog een citytrip zonder veel geld op te doen 

Met deze tips maak je deze herfst nog een citytrip zonder veel geld op te doen 

De zomervakantie is ocharme maar een maand geleden afgelopen en het begint al te kriebelen om alweer je valies in te pakken. Maar je vorig reisje heeft heel wat van je budget gehaald dus is het niet evident om alweer op reis te gaan. Je kan natuurlijk wel een weekendje weg plannen en niet veel uitgeven. Dat doe je zo.

1. Lekker eten en weinig betalen

Als we even weg zijn, eten we graag uitgebreid en vooral goed. Maar voor je het weet heb je al heel wat besteld zonder op de prijs te letten want “het is vakantie”. Maar dan krijg je een rekening voorgeschoteld met een bedrag dat je liever niet zag staan. Je kan zoiets echt wel vermijden …

Minder eten of geen dessertje, daar doen we niet aan mee. Wat je wel kan doen om hoge bedragen te vermijden, is niet het eerste het beste restaurant binnenwandelen. Restaurants in het centrum en op toeristische plaatsen zijn nu eenmaal een pak duurder. Daarom zoek je best op voorhand goedkopere restaurants. Je kan ook een stukje wandelen vooraleer je een restaurant binnenstapt.

Het is ook altijd slimmer om een hotel te boeken waar je kan ontbijten. Een uitgebreid ontbijt haal je er (financieel) zeker uit.

2. Een souvenir voor drie dagen? Nope.

Allemaal heel goed en wel dat je op reis gaat voor drie dagen, maar dat betekent niet dat je voor Jan en alleman een souvenirtje moet meebrengen. Het is al duur genoeg en het is nu niet dat je zó lang bent weggeweest.

3. Buiten het seizoen

Als je een weekendje weg wil of een citytrip wil maken, doe je dat best buiten het seizoen. Veel rustiger en vooral ook goedkoper!

Als je nog meer aan je centjes wil denken dan moet je ook het weekend vermijden. Probeer eens een tripje vast te leggen in de week. Dat komt je ook veel goedkoper uit.

4. Plan het

Veel mensen gaan niet op reis omdat ze geloven dat het financieel onmogelijk is. Boek je vakantie, plan het goed in en je zal zien dat het financieel wél mogelijk is om goedkoop te reizen. Als je alles aandachtig bekijkt en goed inplant (goedkoop hotel, restaurant, transport, … ) dan kan je heel wat euro’s besparen en toch een fantastische citytrip maken.

Het laatste dat je dan moet doen is “We zien wel waar we gaan eten of wat we gaan doen.”. Neen! Je moet op voorhand goed inplannen waar je gaat eten, wat je gaat doen en je zal zien dat je niet veel centen zal opdoen.

Een vlucht heen-en-terug kan je soms al boeken voor 30 euro en een overnachting of twee in een hostel kan heel voordelig zijn. Maar je moet natuurlijk wel willen hé …

5. Lokale markten

Als je het echt niet kan laten om te shoppen of toch een souvenirtje mee naar huis te nemen, kan je eens langs een lokale markt. Daar is alles goedkoper dan in de winkels en krijg je gratis en voor niets een portie gezelligheid erbij.

6. Prioriteiten stellen

Eigenlijk hoort dit puntje deels bij het plannen. Je moet je prioriteiten op voorhand vastleggen in plaats van impulsief van alles te gaan bezoeken. Je moet weten waarom je ergens naartoe gaat en weten wat je echt wil zien en bezoeken. Hierdoor zal je weten hoeveel je ervoor zal betalen en kan je op voorhand rekening houden met de nodige uitgaven.

iStock

7. Laat je leiden door een goedkope vlucht

Vooraleer je je prioriteiten stelt, moet je eerst je bestemming vastleggen. Kijk eens rond op luchtvaartmaatschappijen en doe eens zot! Laat je niet leiden door een bestemming maar door een goedkope deal. Plan nadien pas wat je kan en wil bezoeken.

8. Lijstje met besparing

Er zijn heel wat kleine zaken waar je op kan letten om minder uit te geven. Zo kan je bijvoorbeeld een hotel boeken in het centrum of dichtbij toeristische activiteiten zodat je geen geld moet uitgeven aan een taxi of bus. Daarnaast kan je bijvoorbeeld een slaapplaats boeken waar je de keuken mag gebruiken.

Maar zo’n tips kunnen wij niet voor iedereen geven want dat hangt van je voorkeuren af. Iemand die houdt van luxe kan bijvoorbeeld moeilijker kiezen voor een goedkope slaapplaats. Een echte culinaire liefhebber zal moeilijker nee kunnen zeggen tegen een goed restaurant.

Bekijk dus zelf waar jij op kan en wil besparen en denk vooral logisch na.

Wil je op citytrip naar Stockholm? Dan vind je hier alles wat je moet weten!

iStock

Gesponsorde artikelen