Met dit simpel trucje zie je meteen of een ‘Black Friday’ of andere online aanbieding wel een échte deal is: wij zijn in shock

Met dit simpel trucje zie je meteen of een ‘Black Friday’ of andere online aanbieding wel een échte deal is: wij zijn in shock

De Amerikaanse ‘Black Friday’-trend is definitief overgewaaid naar ons. De kortingen swingen de pan uit en kunnen oplopen tot 50 procent. Het lijkt wel of de winkels hun topproducten bijna gratis weggeven. Maar zijn die deals nu effectief zo voordelig? Met dit trucje kan je zelf nagaan of die webshopdeal wel écht de moeite waard is.

Vandaag is het Black Friday, online winkeldag dus! Als je met Google Chrome (of Mozilla Firefox) naar een webwinkel surft en een bepaald artikel aangeklikt hebt, kan je ‘cache:’ voor de URL typen en op enter duwen. Dan krijg je dezelfde pagina te zien, maar van enkele dagen geleden. Als je dan de prijzen met die van vandaag vergelijkt, weet je of het effectief om een superdeal gaat. De kranten van Het Mediahuis pakten uit met dit eenvoudig trucje.

Newsmonkey deed de test en vergeleek enkele spetterende Black Friday-aanbiedingen met het prijskaartje van eerder deze week.

Een blouse bij Zalando:

Oef, toch eentje die niet liegt.

Een hoofdtelefoon:

Er is wel degelijk bedrog in het spel! Geen sprake van een oorspronkelijke prijs van 179,99 euro!

Een televisiescherm:

Er werd geen 120 euro maar slechts 100 euro van de prijs afgehaald.

Een elektrische gitaar:

De prijs werd voor Black Friday al aanzienlijk verlaagd. Zou het design van het instrument er voor iets tussen zitten?

Een laptop:

Hier is zelfs geen sprake van een deal!

Gesponsorde artikelen