Miley Cyrus als jongste ooit in lijst van Disney Legends

Miley Cyrus (31) is de jongste ster ooit die de titel van Disney Legend heeft ontvangen. Ze werd beroemd door haar rol als Hannah Montana in de gelijknamige Disney Channel-serie. Tijdens haar speech vertelde Miley dat ze nog steeds trots is op haar tijd als Hannah Montana.

Afgelopen weekend vond in Californië de D23-con plaats. Dat is een jaarlijks evenement waar Disney nieuwe titels voorstelt, eerste teasers en trailers toont en iconen in de bloemetjes zet. Dat was ook deze keer het geval tijdens de grote eindshow van het weekend. Een van de gelukkigen was actrice en zangeres Miley Cyrus. Zij is ook meteen de jongste persoon die de status van Disney Legend krijgt.

Miley Cyrus

De 31-jarige zangeres kreeg een staande ovatie van de 12.000 aanwezigen in het Honda Center, waar ze haar award in ontvangst nam. Cyrus is in de Disneywereld vooral bekend door haar rol als Hannah Montana. Daarmee ging ze in 2006 van start toen ze amper 13 jaar oud was.

Miley vertelde het publiek dat er veel, maar tegelijk ook niets is veranderd sinds haar rol als tiener met een dubbelleven als popster. Haar opkomst op het podium werd begeleid door countryzangeres Lainey Wilson, die een van de bekendste nummers uit de Hannah Montana-serie The Best of Both Worlds zong.

Miley droeg haar award op aan Hannah Montana, haar trouwe fans, en iedereen die haar droom werkelijkheid heeft gemaakt. “Dit is voor Hannah en voor iedereen die ons heeft gesteund”, zei ze. Op de D23-conventie werden ook andere sterren geëerd. Zo kregen Harrison Ford, Angela Bassett en James Cameron eveneens de titel van Disney Legend.

Meer
Lees meer...