Miljonairsvrouwen willen geldtaboe doorbreken: “Het is heel bevrijdend om kleur te bekennen”

Mannelijke miljonairs zijn vaak machofiguren, terwijl miljonairsvrouwen eerder schaamte voelen. Katrin Van de Water wil dat taboe doorbreken. Zij is high end business mentor en maakt de podcast Miljonairsvrouwen. Met Business AM sprak ze over geld, schaamte en de FIRE-beweging.


Beluister het volledige gesprek met Katrin Van de Water hier:


De essentie: Vrouwelijke miljonairs geven niet snel toe dat ze over een groot vermogen beschikken, omdat ze een bepaalde loyaliteit voelen ten opzichte van hun familie of de maatschappij. Ze willen niet arrogant overkomen. Tegelijk is er een tegenbeweging bezig, die juist trots wil zijn op wat ze hebben bereikt.

  • “Het is heel bevrijdend om kleur te bekennen. Om te zeggen dat alles er mag zijn, en vooral om veel andere mensen te kunnen inspireren. Het zijn allemaal vrouwen die de wereld mooier willen maken. Het is zonde om die zeer inspirerende verhalen niet te delen”, vertelt Van de Water.
  • “10 à 20 procent van de markt wil echt heel veel betalen voor kwaliteit. Dat is een totaal ander spel dan het lage en middensegment. Dus ik laat mijzelf ook continu coachen daarin. Ook al was ik al dertien jaar ondernemer toen ik hiermee startte.”
  • De miljonairsvrouw heeft ook een advies: “De FIRE-beweging gaat er precies van uit dat werken niet leuk zou kunnen zijn en dat je dus zo snel mogelijk heel veel geld moet verdienen. (…) Als geld echt een doel op zich is, zou dat weleens heel erg kunnen tegenvallen. Ik zou daar toch mee oppassen.”

(nd)

Meer
Lees meer...