Minister Gatz geeft de licentie van Hit FM aan TOPradio

Minister Gatz geeft de licentie van Hit FM aan TOPradio

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) geeft na de schorsing van Hit FM dan toch een erkenning aan TOPradio als netwerkradio. Topradio is al sinds 1 januari 2018 uit de ether nadat Gatz hun licentie ingetrokken had in het kader van zijn plan om het radiolandschap te hervormen.

Vlaams Minister van Media Sven Gatz (Open Vld) geeft TOPradio nu toch een nieuwe erkenning, nadat door de Raad van State op 22 februari beslist was dat de erkenning van Hit FM ongeldig was omdat de top van de zender onware informatie in zijn erkenningsdossier verwerkt had. Dat bleek uit een klacht van TOPradio bij de Raad van State.

Geen samenwerking met Flair

Bij Hit FM hadden ze gelogen dat er concrete afspraken tussen Flair en Hit FM waren voor samenwerking. “Er is schorsing en vernietiging aangevraagd”, liet TOPradio-directeur Bruno Heyndrickx toen weten.

“De Raad van State volgt onze stelling van in den beginne, namelijk dat het dossier van Hit FM vol leugens staat. De Raad van State heeft dat inhoudelijk ook gevolgd. Als je het arrest leest, wordt duidelijk dat de mensen van Hit FM hun licentie niet hadden mogen krijgen.”

Vier nieuwe commerciële zenders

In het nieuwe radioplan van Gatz is er plaats voor vier nieuwe commerciële semi-landelijke radiozenders. Eén van die erkenningen gaat nu dus van Hit FM naar TOPradio, de tweede in de rangschikking.

Heyndrickx was nog niet beschikbaar voor commentaar.

Bedrog doorbreekt alles

“Op basis van het arrest van de Raad van State kunnen we niet anders dan vaststellen dat het dossier van Hit! op een fundamenteel element niet klopt”, klinkt het persbericht van Gatz.

“Een solide samenwerking met Flair ontbreekt, wat toch essentieel was gezien er in het dossier sprake is van ‘structurele overeenkomst’ en de baseline ‘RADIOMETFLAIR’ van Hit! veelvuldig voorkomt. Volgens het beginsel ‘fraus omnia corrumpit’ (bedrog doorbreekt alles) kan het dossier niet langer redelijkerwijze beoordeeld worden. Het wordt bijgevolg geweerd uit de beoordeling van de kandidaten voor pakket 3. De facto komt de erkenning dan toe aan de tweede gerangschikte kandidaat, NV Topradio.”

Gesponsorde artikelen