Miss België met Filipijnse roots zorgt voor racistische reacties: “Zeker dat ’t geen ladyboy is?”

Miss België met Filipijnse roots zorgt voor racistische reacties: “Zeker dat ’t geen ladyboy is?”

De nieuwe Miss België is nog maar een dag verkozen of ze maakt al kennis met de andere kant van het bekend zijn. Angelina Flor Pua heeft namelijk Filipijnse roots en dat is voor veel mensen op social media blijkbaar voldoende reden om racistische commentaren te posten.

“Zeker dat ’t geen ladyboy is?”, “Wat is daar nu nog Belgisch aan?” en “Miss poepchinees” zijn maar enkele van de vele commentaren die er gekomen zijn op de overwinning van Angelina Flor Pua in Miss België.

De nieuwe miss is een Antwerpse met Filipijnse ouders. De 22-jarige Angelina Flor Pua is in België geboren en studeert momenteel in ons land voor piloot.

“In mijn ogen is dat een rasechte Belgische”

“Angeline is geboren in België, haar ouders hebben elkaar ontmoet in België. In mijn ogen is dat een rasechte Belgische”, reageert organisatrice Darline Devos aan VTM op de racistische commentaren.

“Ik vind dat echt heel erg, we moeten multiculturaliteit hoog in het vaandel dragen. Ik vind het jammer dat mensen niet openstaan voor andere culturen”, steunt Devos haar nieuwe miss.

Enkele van de reacties op Twitter …

… en commentaren op Facebook

Gesponsorde artikelen