Mode terug van weggeweest: de comeback van de platformschoenen!

Geschreven met de input van Kaer Online

Platformsneakers dragen, leek er indertijd meteen al op te wijzen dat je een speciale manier van kleden verkoos. Heel Spice Girls, origineel en zelfs een beetje maf. Maar hun terugkeer is helemaal te wijten aan het feit dat ze ditmaal worden opgeslorpt in het decor. Inderdaad, nu zijn platformschoenen een basisonderdeel geworden van onze garderobe. Ze worden overal gedragen, door iedereen, van welke smaak dan ook, bij elke gelegenheid.

Een meer klassieke look

Allereerst: ondanks zijn imposante zool kan de platformbasket een heel gewoon element zijn in je garderobe. Ze zijn inderdaad in de mode van vele landen een basisgegeven geworden!

De basics

Toch eerst even zeggen dat, als je bang bent een Fashion misstap te maken, of gewoon als je je hoogte-compenserende schoenen niet wilt laten opvallen, je je beter houdt bij de basics. Hiervoor kies je effen kleuren zonder motieven. Vermijd ook te flashy kleuren. Ga eerder voor pastelkleuren die niet teveel aandacht trekken en zich niet te sterk opdringen. Als je de hele dag comfortabele schoenen wilt dragen, maar toch enkele centimeters groter wilt lijken, is dit de oplossing: de zwarte platforms! Deze passen inderdaad bij al je outfits en al je accessoires. Gok op een tijdloos, stijlvol model. De zwarte baskets met platformzolen zijn de passe-partout van de modieuze vrouw, en passen net zo goed bij een gescheurde jeans en een T-shirt als bij een klein zomerkleedje. De zwarte platforms van ASOS zullen je blijven betoveren!

©Sarenza

De merken waarmee je niet fout kunt gaan

Voor wie het niet echt aandurft en zich veilig wil voelen, hebben we de oplossing gevonden. Bepaalde merken zijn de helden van de platformbaskets. Feit is dat als je een paar zoekt en je zeker wil zijn dat ze overal bij passen, terwijl je toch aan de top van de mode staat, dan kun je je beter wenden tot de echte professionals. Schoenenmerken waar je gewoon niet omheen kunt, zoals bv. Vans of Adidas, bieden nu platforms aan. Dus waarom niet investeren in tijdloze modellen met een beetje meer zool die je leuk vindt? Ook het merk No Name, verkrijgbaar met een kortingscode bij Sarenza, is sinds enkele jaren een referentie geworden voor platformbaskets. Er bestaan uiteraard goedkopere alternatieven die je vindt in vele boetieks, zoals Asos of Kiabi!

Fun trend

Er zijn zoveel stijlen, motieven en kleuren verkrijgbaar dat iedereen wel iets vindt! Voor wie haar best voetje wilt voorzetten, voor wie houdt van kleuren en er graag mee stoeit, is er veel meer op de markt dan effen en sobere tinten, er zijn er tal van andere!

©Davide Ligabue

Prints

Men vindt bij de hiervoor vermelde merken minder of meer originele collecties. Touwzolen voor de zomer, met bonteffect voor de winter,… Deze zijn wat moeilijker te combineren, maar je kunt ze toch alle dagen dragen. Inderdaad, bepaalde modellen met luipaardprint, met glinsteringen, met bloemen of met dieren- en andere Disney-personages zijn niet altijd voor iedereen weggelegd. Maar als je niet bang bent, raden we je aan je te laten verleiden. Je zult het je niet berouwen! Voor de featuring Puma met Rihanna, bijvoorbeeld, zullen velen vallen! Of ook nog de ‘star’ van Adidas, de gazelle, en de lieveheersbeestjes-versie kennen nieuwe hoogtes dankzij de nieuwe compenserende zool! Laat je dus gaan aan originele concepten. Wij zijn gek op kleurrijke voeten!

Excentrieke modellen

En tot slot, als je nog niet voldoende hebt aan de meest onmogelijke prints, veters in brede stroken, de smileys, en flashy kleuren,… bestaat er nog steeds de duizelingwekkende optie: de extra-hoge platformzool. Ja hoor, bepaalde van deze schoenen stellen zich niet tevreden met enkele extra centimeters op hun zolen. Zij gaan de toekomst tegemoet op zolen tot 12 centimeter hoog! Op de vrije markt van zolen zijn alle excentriciteiten veroorloofd. Regenbogen met lichtgevende leds, allerlei motieven, imitatiekurk of -hout, inkepingen of zelfs pailletten of strass,… alles kan! De enige raad die we je geven, behalve te vallen voor alles zolang het maar origineel is, is om in het begin op te letten als je je eerste pasjes zet. Inderdaad, met zulke hoge zolen raken sommigen hun evenwicht kwijt.

Meer
Lees meer...