Mora gaat veggie bitterballen op de markt brengen die precies smaken naar bitterballen met vlees

Mora gaat veggie bitterballen op de markt brengen die precies smaken naar bitterballen met vlees

Mora verkoopt sinds kort vegetarische bitterballen in Nederland. Het merk dat gespecialiseerd is in frituursnacks werkte samen met De Vegetarische Slager om vegetarische bitterballen te ontwikkelen die precies hetzelfde smaken als bitterballen met vlees. 

Vegetarische bitterballen zijn natuurlijk niets nieuws meer, maar Mora – hét merk voor de frituurhapjes – heeft nu beloofd dat ze vegetarische bitterballen op de markt gaan brengen die ook echt zouden smaken naar de variant met vlees. Zouden vleeseters dus ook fan zijn van deze bitterballen?

Vegetarische bitterballen

Voor de vegetarische bitterballen heeft Mora samengewerkt met het merk De Vegetarische Slager. Dit merk is – zoals de naam al doet vermoeden – gespecialiseerd in vegetarische snacks en brengt al verschillende vegetarische alternatieven voor vleesgerechten op de markt.

De nieuwe vegetarische bitterballen zouden volgens Mora en De Vegetarische Slager precies hetzelfde smaken als de bitterballen met vlees. Wie dus op latere leeftijd vegetarisch is geworden en soms verlangt naar een bitterbal, mag z’n beide handjes kussen.

Meer vegetarische frituursnacks

De vegetarische bitterballen zijn nog maar de eerste in wat een hele reeks vegetarische snacks zal worden. Zo zal Mora ook al zeker vegetarische kroketten (de Nederlandse variant die je uit de muur haalt, niet de altijd al vegetarische aardappelkroketten) en vegetarische kipkorns op de markt brengen.

Voorlopig zullen deze vegetarische frituursnacks enkel beschikbaar zijn in Nederland, maar zoals dat gaat met producten van Mora, zullen die waarschijnlijk ook snel bij ons in de rekken liggen. Of ze dan later ook in de frituur beschikbaar worden, valt nog af te wachten. Maar wij zouden toch graag eens iets anders bestellen dan een kaaskroket of een bamischijf bij onze frietjes.


Gesponsorde artikelen