Motorrijden op Bali kan niet langer voor buitenlanders

Het Indonesische Bali is de ongevallen die buitenlandse toeristen op motors veroorzaken beu. Daarom mogen zij op het eiland niet langer motorrijden. Dat hebben de lokale autoriteiten besloten.

Het huren van een motor is populair onder toeristen die Bali willen verkennen. “Maar vanwege wanorde en misdragingen mogen buitenlanders voortaan alleen gebruikmaken van transportmiddelen die aan bepaalde normen voldoen”, zegt de Balinese gouverneur Wayan Koster. Deze maatregel moet de kwaliteit en goed toerisme waarborgen.

Roekeloze toeristen tegengaan

De gouverneur meldt dat buitenlandse toeristen de verkeersregels overtreden. Ze rijden met een ontbloot bovenlichaam op een scooter, of ze hebben geen rijbewijs mee. En dat willen ze niet meer in Bali.

Bron: Johannes P. Christo/Anadolu Agency via Getty Images

“De autoriteiten van Bali hebben besloten dat toeristen alleen nog mogen reizen met hun reisagenten. Die rijden vooral in auto’s en bussen. Zelf rijden op een scooter of motor mag in elk geval niet meer”, laat Koster aan lokale media weten.

Kwaliteit van het toerisme hoog houden

Het verbod moet volgens hem de kwaliteit van het toerisme hoog houden. Hoe het verbod wordt gehandhaafd, is nog niet bekend. Koster vraagt het Indonesische ministerie van Justitie om steun bij het intrekken van visa van toeristen die betrapt zijn op motorrijden of andere overtredingen.

Bron: Keyza Widiatmika/NurPhoto via Getty Images

Op Bali, de populairste toeristenbestemming in Indonesië, zijn recent meerdere ongelukken met toeristen gebeurd. Een toerist onder invloed reed vorige maand een lokale motorrijder aan. Het slachtoffer moest worden opgenomen in het ziekenhuis. En in januari stierven twee buitenlanders nadat ze met motors tegen elkaar waren gebotst. De druppel te veel.

Meer
Lees meer...