Musk: “Tesla-wagens rijden over enkele jaren op automatische piloot”

epa

Volgens Elon Musk, de man achter PayPal en SpaceX, zullen alle Tesla-wagens over vijf tot zes jaar op “volledige automatische piloot” kunnen rijden. Musk zei dat zijn bedrijf een versnelling hoger is geschakeld om rivalen als Google en Volvo te snel af te zijn.

Volgens een rapport van onderzoeksfirma IHS zouden zelfrijdende wagens pas in 2025 op de baan kunnen komen, maar de uitspraken van Elon Musk doen vermoeden dat ze bij Tesla goed bezig zijn. Volgens hem zullen er volledig autonome wagens klaar zijn over amper vijf tot zes jaar. “We zijn een versnelling hoger geschakeld zodat we Google en Volvo kunnen bekampen”, liet Musk optekenen in Japan.

“Ik denk dat op lange termijn alle Tesla-wagens een automatische piloot zullen hebben. Het volledige systeem en de software zal gebouwd worden door Tesla, maar uiteraard zullen we sensoren en andere componenten aankopen bij andere bedrijven”, zei Musk in Japan, waar hij de nieuwe Model S kwam introduceren.

Gigafactory

Momenteel voert Tesla de batterijen voor de elektrische wagens nog in van het Japanse Panasonic, maar binnenkort zal het die zelf kunnen produceren. In Nevada start binnenkort namelijk de bouw van de zogenaamde Gigafactory, een fabriek van 5 miljard dollar die een gigantische hoeveelheid lithium-ion-batterijen kan maken. 

epa
Meer
Lees meer...