Left Right
scrollTop top

Mysterieuze metalen paal ontdekt in verlaten gebied in Utah in Verenigde Staten


Metalen paal Utah
© Bron: Utah Department of Public Safety

Wetenschappers hebben in een verlaten natuurgebied in de Amerikaanse staat Utah een mysterieus object gevonden. Het gaat om een glanzende metalen monoliet van zo’n 3 meter die vastzit in de grond. Hoe dat object daar geraakt is, is niet duidelijk.

De mysterieuze glanzende paal is ontdekt vanuit een helikopter. De biologen in die helikopter waren over het gebied aan ’t vliegen om voor het Department of Public Safety dikhoornschapen te tellen in afgelegen natuurgebieden in het zuiden van de staat Utah.

Helikopter

“Een van de biologen is degene die het heeft gezien toen we er toevallig recht overheen vlogen”, legt helikopterpiloot Bret Hutchings uit aan de lokale nieuwszender KSLTV. “Hij had zoiets van: ‘Whoa, whoa, whoa, draai je om, draai je om!’ En ik had zoiets van: ‘Wat?’. Dat is zo ongeveer het vreemdste dat ik in al mijn vliegjaren ben tegengekomen.”

De helikopterdienst van de Utah Department of Public Safety plaatste op zijn Instagram-pagina enkele foto’s van het object (naast foto’s van de schapen).

2001: A Space Odyssey

Volgens Hutchings zag de monoliet er door de mens gemaakt uit. Hij zit volgens hem ook stevig verankerd in de grond en was dus zomaar uit de lucht gevallen. “Ik denk dat hij afkomstig is van een moderne kunstenaar of zoiets. Of, misschien iemand die een grote fan was van 2001: A Space Odyssey“, zegt hij.

Het object doet inderdaad denken aan de bekende monoliet uit de film van Stanley Kubrick. Daar vinden een groep apen zo’n gigantische plaat waarna ze er enthousiast en luidruchtig beginnen rondspringen. Op sociale media en op Reddit zijn ondertussen meerdere mensen op zoek naar een verklaring voor het mysterieuze object, voorlopig zonder resultaat.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  678.839
 • Aantal
  doden
  20.435