Left Right
scrollTop top

Mysterieuze metalen zuil in Utah is alweer verdwenen


Monoliet Utah
© Isopix

Enkele dagen geleden ontdekten wetenschappers in een verlaten woestijn in de Amerikaanse staat Utah een mysterieuze metalen zuil. Het was een raadsel hoe die daar geraakt is, waardoor de zuil tot de verbeelding sprak. Heel wat mensen trokken naar de woestijn om de zuil te bezichtigen, maar ondertussen is hij alweer verdwenen.

Wetenschappers van het Department of Public Safety maakten onlangs een helikoptervlucht over de woestijn in de Amerikaanse staat Utah om dikhoornschapen te tellen. Tijdens hun vlucht merkten ze iets bizar op.

Mysterieuze metalen zuil

Vanuit de helikopter konden ze een metalen zuil zien, op een verlaten plaats in de woestijn. De monoliet bleek zo’n drie meter in de grond te zitten. Het is onduidelijk hoe lang de zuil er al stond en hoe hij daar gekomen is.

Helikopterpiloot Bret Hutchings vertelde over de vondst aan de lokale nieuwszender KSLTV. “Een van de biologen is degene die het heeft gezien toen we er toevallig recht overheen vlogen. Hij had zoiets van: ‘Whoa, whoa, whoa, draai je om, draai je om!’ En ik had zoiets van: ‘Wat?’. Dat is zo ongeveer het vreemdste dat ik in al mijn vliegjaren ben tegengekomen.”

Hij haalde ook meteen de theorie onderuit dat het zou gaan om het werk van aliens of apen. Omdat hij zo stevig in de grond verankerd zit, leek het de piloot ook onwaarschijnlijk dat het uit de lucht kwam gevallen. “Ik denk dat hij afkomstig is van een moderne kunstenaar of zoiets. Of, misschien iemand die een grote fan was van 2001: A Space Odyssey.”

Verdwenen

De afgelopen dagen trokken heel wat avonturiers naar de woestijn van Utah om de monoliet te bewonderen. Hoewel er geen coördinaten gelost werden, kon de metalen zuil toch snel gevonden worden. Maar wie na de coronacrisis een bezoekje zou willen brengen aan de zuil, moeten we nu alvast teleurstellen.

Zo laat The Bureau of Land Management nu weten dat de monoliet verdwenen is. “We hebben geloofwaardige informatie gekregen dat de illegaal geïnstalleerde structuur, die bekend staat als “de monoliet”, verwijderd is van de publieke grond van The Bureau of Land Management. The Bureau heeft de structuur, die gezien wordt als privé-eigendom niet verwijderd. De structuur kreeg nationale en internationale aandacht en we hebben info ontvangen dat een persoon of een groep het verwijderd heeft in de avond van 27 november.”

Here is our official statement on the rumors surrounding the "#Monolith:" We have received credible reports that the…

Geplaatst door Bureau of Land Management – Utah op Zaterdag 28 november 2020

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554