Natte droom van retro gamers: Sony brengt PlayStation One opnieuw uit met 20 klassieke pre-loaded games

Natte droom van retro gamers: Sony brengt PlayStation One opnieuw uit met 20 klassieke pre-loaded games

Sony gaat Nintendo achterna en zet in op retro gaming. De originele PlayStation-console wordt bijna 25 jaar na de release opnieuw uitgebracht in miniatuurversie. Het toestel zal de naam PlayStation Classic dragen en er zitten 20 pre-loaded games in.

Sony gaat de originele PlayStation-console uit 1995 opnieuw op de markt brengen onder de naam PlayStation Classic. Dat laat Sony weten in een persbericht. De console zal 99,9 euro kosten en zal beschikken over 20 pre-loaded games, net zoals dat bij heruitgaven van de NES en de SNES van Nintendo het geval was.

Het gaat om games die “genre-definiërend” waren, waaronder Final Fantasy VII, Jumping Flash, Wild Arms, Tekken 3 en Ridge Racer Type 4. Een volledige lijst van de 20 games is er nog niet. De release staat gepland op 3 december 2018.

(Naar welke 8 games we deze maand uitkijken, lees je hier.)

Controllers

Naast de console en de games krijg je ook twee traditionele PlayStation One-controllers wat de deur opent voor multiplayer-mogelijkheden.

Het was niet zo eenvoudig om de NES of de SNES Classic van Nintendo te bemachtigen. Maar aangezien Sony een beter reputatie dan Nintendo heeft op het vlak van leveringen, zal PlayStation Classic wellicht vlotter verkrijgbaar zijn.

(Klik hier voor meer over de ‘vetvrije’ controller van Xbox.)

Niet écht iets nieuw

Dit is er goed nieuws voor nostalgische PlayStation-gamers en fans van retro gaming. Maar het moet gezegd worden: Hoe geweldig dit ook is, er zijn tegenwoordig al tal van klassieke PlayStation One-spelletjes al te spelen via iOS, PC en binnenkort zelfs via de Nintendo Switch.

De PlayStation Classic kan aangesloten worden met HDMI- of USB-connectie.

Welke games zou jij graag in het pakket zien?

Gesponsorde artikelen