NBA-team Detroit Pistons verliezen 27ste wedstrijd op een rij en zijn daarmee “de slechtste ploeg ooit”

De Detroit Pistons hebben afgelopen nacht in de NBA met 112-118 verloren van de Brooklyn Nets. Daarmee lijden ze hun 27ste nederlaag op een rij. Nooit verloor een basketbalploeg in de NBA in eenzelfde seizoen meer wedstrijden na elkaar. De Detroit Pistons krijgen zo de triestige eer om officieus de “slechtste ploeg ooit” te zijn.

In het verleden wonnen de Detroit Pistons drie keer de titel in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA, maar die tijd ligt al lang achter ons. De afgelopen vijftien jaar bereikte de ploeg amper drie keer de play-offs en daarin werd telkens meteen kansloos verloren. Vorig jaar waren ze met amper 17 overwinningen en maar liefst 65 nederlagen de slechtste ploeg in de NBA.

Cade Cunningham en Monty Williams

Deze zomer was er echter heel wat meer ambitie bij de Detroit Pistons. Hun voormalige nummer 1-draftpick Cade Cunningham (zie foto) was na enkele blessures eindelijk terug fit en maakte indruk in oefenwedstrijden tegen de Amerikaanse WK-selectie. Bovendien had de ploeg met Monty Williams een ervaring coach aangetrokken. Ze schotelden hem daarbij een contract voor dat kan oplopen tot 100 miljoen, het hoogste bedrag ooit voor een trainer in de NBA.

Het seizoen van de Pistons begon dan ook degelijk met twee overwinningen in drie wedstrijden. Maar die ruime zege van 28 oktober tegen de Chicago Bulls, ooit hun aartsvijand, is nog steeds de laatste zege van dit seizoen. Sinds die overwinning verloren de Detroit Pistons 27 keer op rij. Daarmee breken ze het vorige record van langste losing streak in eenzelfde seizoen. Dat stond met 26 nederlagen op naam van Cleveland Cavaliers in het seizoen 2010-2011 en de Philadelphia 76ers in het seizoen 2013-2014.

Hoelang nog?

In sommige lijstjes prijken de Philadelphia 76ers met 28 nederlagen nog steeds bovenaan, maar dat deden ze over een periode van twee seizoenen, tien nederlagen in 2014-2015 en achttien nederlagen in 2015-2016.

Toch bestaat de kans dat de Detroit Pistons ook dat record pakken. Zo spelen ze op donderdag 28 december op bezoek bij de Boston Celtics, op dit moment de beste ploeg in de NBA. Op zaterdag 30 december wacht hen een thuiswedstrijd tegen de Toronto Raptors. Die Canadese ploeg zit ook in een serieuze vormdip, dus mogelijk zijn er dan kansen voor de Pistons. Momenteel lijkt iedere tegenstanders echter extra gemotiveerd omdat niemand de ploeg wil zijn die verliest van “de slechtste NBA-ploeg ooit”.

Meer
Lees meer...